JAV tęsiasi audra: žuvo daugiau nei 20 žmonių, tarp jų nėščioji

JAV šiaurės rytinėje dalyje galinga žiemos audra atnešė antrą smarkaus snygio bangą, šimtai tūkstančių žmonių vis dar be elektros, skelbia BBC. Niujorke sniego valymo mašina mirtinai suvažinėjo nėščią moterį.

Niujorke sniego valymo mašina suvažinėjo nėščią moterį. Nukentėjusioji nuo patirtų traumų mirė, jos kūdikį pavyko išgelbėti. Asociatyvi nuotr.<br>„Reuters“ nuotr.
Niujorke sniego valymo mašina suvažinėjo nėščią moterį. Nukentėjusioji nuo patirtų traumų mirė, jos kūdikį pavyko išgelbėti. Asociatyvi nuotr.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:29 AM

Apie 550 tūkst. namų ūkių ir biurų JAV vis dar yra be elektros, penktadienį atšaukta beveik tūkstantis skrydžių.

Audra jau pareikalavo mažiausiai 22 žmonių gyvybių.

Niujorke sniego valymo mašina suvažinėjo nėščią moterį. Nukentėjusioji nuo patirtų traumų mirė, jos kūdikį pavyko išgelbėti. 

Nelaimė atsitiko automobilių stovėjimo aikštelėje prie kinų turgavietės. 36 metų Min Lin, kuri buvo jau devintą mėnesį nėščia, kartu su savo vyru krovė pirkinius į automobilį.

Tuo metu moterį partrenkė ir pervažiavo sniegą valęs mini buldozeris, rašo „The New York Times”.

Nukentėjusioji per 10 minučių po incidento buvo nugabenta į ligoninę, kur gydytojai konstatavo jos mirtį. Moteriai iškart buvo atliktas cezario pjūvis.

Tris kilogramus sveriančio kūdikio būklė apibūdinama kaip kritinė. 

Policija apklausė 42 metų amžiaus sniego valymo mašinos vairuotoją. Tyrėjų duomenimis, jis netyčia partrenkė moterį. 

Nepranešama, ar jam bus pateikti kaltinimai. 

Tuo tarpu Vašingtone sniege rastas negyvas vienas vietos psichiatrinės ligoninės pacientas.

Savaitgalį orai pagerės

Šio mėnesio pradžioje Vašingtone, Detroite, Bostone, Čikagoje, Niujorke ir Sant Luise iškrito tris kartus daugiau sniego nei įprasta tokiu metu.

Ketvirtadienį Vašingtone, Kolumbijos apygardoje, audra atnešė 38 centimetrus sniego.

Prognozuojama, kad ketvirtadienio vakarą prasidėjusi antra snygio banga tęsis, daugiausia kritulių žadama Konektikuto ir Masačusetso valstijose.

JAV Nacionalinė orų tarnyba perspėjo, kad smarkus snygis tęsis šiaurės rytų regione, tačiau „pradės mažėti nuo pietų į šiaurę penktadienį paryčiais“.

Oro sąlygos savaitgalį turėtų pagerėti.

Vašingtonas baugiai tuščias

Ketvirtadienį atšaukta per 6 tūkst. 500 skrydžių, informavo tinklalapis „FlightAware“. Penktadienį atšaukta dar tūkstantis reisų.

Dulleso tarptautinis oro uostas pranešė, kad jame prisnigo 35 centimetrus.

Energetikos departamentas ketvirtadienio popietę paskelbė, kad beveik 800 tūkst. namų ir verslo įmonių liko be elektros 11-oje rytinių valstijų, iš jų 340 tūkst. – Šiaurės ir Pietų Karolinoje.

Vašingtone liovėsi kursavę autobusai, o komunalinėms tarnyboms sunkiai sekėsi valyti netgi didžiausias gatves. Mokyklos buvo uždarytos, o sostinės gatvės buvo baugiai tuščios, kai federaliniai darbuotojai liko namuose arba darbavosi lauke, kasdami sniegą nuo šaligatvių ir įvažiavimų į kiemus.

Netgi Baltieji rūmai atšaukė kasdienę spaudos konferenciją, o slidininkai pasirodė netoliese esančiame Nacionaliniame mole – didžiulėje alėjoje Vašingtono centre.

B.Obama paskelbė nepaprastąją padėtį keliose vietose, nukreipdamas federalinius išteklius regionams, labiausiai paveiktiems žiemos audros.

Federalinė krizių valdymo agentūra pranešė susisiekusi su gelbėjimo tarnybomis tankiai gyvenamose Merilando, Pensilvanijos ir Virdžinijos valstijose, kad įvertintų, ar joms reikia kokios nors pagalbos.

Daugelyje vietovių buvo parengtos laikinos prieglaudos bažnyčiose ir laisvalaikio centruose.

Taip pat buvo mobilizuoti kariškiai: į audros paveiktus regionus pasiųsta daugiau nei 2300 armijos ir Nacionalinės gvardijos karių, sakoma Pentagono pranešime.

Didžioji Britanija laukia audros

Dar viena virš Atlanto vandenyno susiformavusi audra penktadienį slenka Didžiosios Britanijos link, grasindama išlieti mėnesio kritulių normą ant miestų ir miestelių, jau smarkiai nukentėjusių nuo drėgniausios žiemos per pastaruosius 250 metų.

Britanijos meteorologijos biuras pranešė, kad šaliai vėl gresia „daugiakryptė ataka“: smarkūs vėjai, lietus ir sniegas čaižys didelę šalies dalį, audrai penktadienį paryčiais pasiekus sausumą Pietvakarių Anglijoje.

Dėl smarkių liūčių gali tekti evakuoti dar apie tūkstantį namų, nurodė Aplinkos apsaugos agentūra.

Prognozuojama, kad per šešias valandas gali prilyti net 40 milimetrų.

Agentūra perspėjo dėl didžiulių bangų Anglijos pietinėje pakrantėje, jūros potvyniui kylant tuo metu, kai vėjo greitis siekia 128 kilometrus per valandą.

Ši audra atslinko praėjus dviem dienoms po to, kai šalį nusiaubė uraganiniai vėjai, pareikalavę vieno žmogaus gyvybės, o dar dešimtis tūkstančių gyventojų palikę be elektros.

Numatoma, kad ištvinusioje Temzės upėje ateinantį savaitgalį vandens lygis pasieks aukščiausią padalą per pastaruosius 60 metų. Šis scenarijus žada naujus rūpesčius užlietiems miesteliams į vakarus nuo Londono, kuriems pagalbą teikia kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.