Beieškant dingusio orlaivio, jūroje pastebėtos kuro dėmės

„Malaysia Airlines“ lėktuvas su 239 žmonėmis sudužo Pietų Kinijos jūroje netoli Vietnamo krantų. Apie tai pranešė Vietnamo ir Kinijos žiniasklaida, remdamasi vietnamiečių kariškiais. Į galimą nelaimės vietą išskubėjo Kinijos gelbėtojai.

Bendruose Vietnamo ir Malaizijos vandenyse pastebėta kuro dėmė. Tai gali reikšti, kad toje vietoje išsiliejo lėktuvo degalai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bendruose Vietnamo ir Malaizijos vandenyse pastebėta kuro dėmė. Tai gali reikšti, kad toje vietoje išsiliejo lėktuvo degalai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, "Reuters", CNN ir lrytas.lt inf.

2014-03-08 07:01, atnaujinta 2018-02-15 14:54

„Malaysia Airlines“ šios informacijos dar nepatvirtino. Malaizijos transporto ministras savo ruožtu pareiškė, kad šiuo metu nėra informacijos apie orlaivio buvimo vietą ir nederėtų spekuliuoti katastrofos tema.

Po daugiau kaip pusės paros paieškų prieš 14 val. Lietuvos laiku CNN pranešė, kad jūroje, bendruose Vietnamo ir Malaizijos vandenyse pastebėta kuro dėmė. Tai gali reikšti, kad toje vietoje išsiliejo lėktuvo degalai. Taip pat pranešama, kad vandenyje pastebėta „šiukšlių“.

CTV News praneša, kad Vietnamo oro pajėgos pastebėjo ant vandens dvi dideles naftos dėmes. Dėmės pastebėtos netoli nuo pietinio Vietnamo iškyšulio. Abiejų dėmių dydis - 10-15 km. 

„Du mūsų lėktuvai pastebėjo dvi maždaug 15-20 kilometrų ilgio naftos dėmes – lygiagrečias, už maždaug 500 metrų viena nuo kitos“, – valstybinei Vietnamo televizijai sakė generolas leitenantas Vo Van Tuanas. 

Lėktuvo skridusių keleivių artimieji - palūžę, tikisi paties blogiausio. Visame šiame kontekste atsirado gera žinia Austrijai.

Anksčiau buvo skelbta, kad tarp skridusiųjų buvo vienas Austrijos pilietis. Tačiau paaiškėjo, kad tas pilietis gyvas ir sveikas - kažkas keliavo su jo pasu, kuris buvo pavogtas prieš dvejus metus.

Žinia apie sudužusį lėktuvą pasiekė po to, kai ilgai su juo nepavyko užmegzti jokio ryšio. Keleivinis lėktuvas, skraidinantis 239 žmones į Pekiną, prarado ryšį su dispečeriais po to, kai pakilo iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro.

Bendrovės pranešime sakoma, kad jos reiso MH370 laineris dingo šeštadienį 2 val. 40 min. vietos (penktadienį 20 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Jame buvo 227 keleiviai, tarp jų du vaikai, ir 12 įgulos narių.

Lėktuvas „Boeing 777-200“ pakilo iš Kvala Lumpūro šeštadienį 0 val. 41 min. (22 val. 41min.) ir turėjo nusileisti Kinijos sostinėje 6 val. 30 min. vietos (0 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Malaysia Airlines“ šiuo metu bendradarbiauja su institucijomis, pasiuntusiomis savo paieškų ir gelbėjimo komandą surasti to lėktuvo“, – informavo bendrovė.

Tuo tarpu Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad Malaizijos laineris dingo Vietnamo kontroliuojamoje oro erdvės dalyje.

Jis nebuvo įskridęs į Kinijos oro erdvę ir neužmezgė ryšio su kinų oro dispečeriais, sakoma pranešime, kuris buvo paskelbtas vienoje iš oficialių „Xinhua“ paskyrų socialiniuose tinkluose.

Lėktuve - Kinijos, Taivano, Malaizijos, Indonezijos, Australijos, Prancūzijos, JAV, Naujosios Zelandijos, Ukrainos, Kanados, Rusijos, Italijos ir Austrijos piliečiai.

Lėktuvą pilotavo Malaizijos pilietis  Zaharie Ahmad Shahm, turintis daugiau nei 18 tūkst. valandų skraidymo patirtį.

Iki šiol „Malaysia Airlines“ (MAS) lėktuvų avarijos būdavo retos. Lėktuvas „Boeing 777" yra laikomas vienu saugiausių lėktuvų. Tokios didelės katastrofos jis nėra patyręs 19 metų.

Vienas iš nedidelių lainerių „DHC-6 Twin Otter“, priklausančių dukterinei įmonei „MASwings“, pernai spalį sudužo tūpdamas Malaizijos Sabaho valstijoje, esančioje Borneo saloje. Per tą incidentą žuvo antrasis pilotas ir vienas keleivis.

1977 metais sudužus vienam MAS laineriui pietų Malaizijoje, žuvo visi juo skridę 93 keleiviai ir septyni įgulos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.