Pradingusiame lėktuve - pasų mįslė

Iš viso keturių asmenų, buvusių  „Malaysian Airlines“ lėktuve, pasai galėjo būti pavogti. Apie tai paskelbė Malaizijos pareigūnai, vykdantys tyrimą.

Moteris demonstruoja savo bičiulio, kuris skrido lėktuvu, vairuotojo pažymėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Moteris demonstruoja savo bičiulio, kuris skrido lėktuvu, vairuotojo pažymėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 8:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:27 PM

Italijos ir Austrijos diplomatai anksčiau šeštadienį patvirtino, kad „Malaysian Airlines“ lėktuvo, kurio ieškoma jau parą, keleivių sąraše yra dvi šių šalių piliečių pavardės, nors jų pasai buvo pavogti Tailande.

Italijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad jos pilietis, apie kurį dingusiųjų sąraše skelbia Malaizijos oro linijos, nekeliavo minėtu reisu, o šiuo metu yra Tailande.

Diplomatiniai šaltiniai nurodė, kad Italijos pilietis Luigi Maraldi apie paso vagystę Tailande pranešė dar pernai rugpjūtį.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad L.Maraldi iš karto paskambino savo artimiesiems į Italiją, kai tik išgirdo, kad jo pavardė nurodyti lėktuve buvusių asmenų sąraše.

Austrijos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu taip pat nurodė, kad šios šalies piliečio pavardė taip pat yra keleivių sąraše, tačiau šis austras iš tiesų neskrido lėktuvu, o jo pasas buvo pavogtas prieš dvejus metus.

JAV pareigūnai, kalbėję anonimiškai, nenorėjo vertinti įtarimų, kad pavogtais pasais galėjo pasinaudoti teroristai. Tačiau tiek jie, tiek Malaizijos pareigūnai teigė, kad šiuo metu neatmetama jokia versija.

Aviacijos ekspertams įtarimą kelia, kad orlaivio pilotas nepasiuntė jokio signalo. Nuo to laiko, kai dispečeriams tapo neįmanoma susisiekti su lėktuvu, praėjo jau daugiau nei para.

Iš viso „Malaysian Airlines“ lėktuve buvo 239 žmonės, įskaitant įgulos narius. Lėktuve „Boeing 777“ – Kinijos, Taivano, Malaizijos, Indonezijos, Australijos, Prancūzijos, JAV, Naujosios Zelandijos, Ukrainos, Kanados, Rusijos, Italijos ir Austrijos piliečiai.

„Malaysian Airlines“ lėktuvo ieškoma jau parą. Po daugiau kaip pusės paros paieškų prieš 14 val. CNN pranešė, kad Pietų Kinijos jūroje, bendruose Vietnamo ir Malaizijos vandenyse pastebėta kuro dėmė. Tai gali reikšti, kad toje vietoje išsiliejo lėktuvo degalai. Taip pat pranešama, kad vandenyje pastebėta „šiukšlių“. CTV News praneša, kad Vietnamo oro pajėgos pastebėjo ant vandens dvi dideles naftos dėmes. Dėmės pastebėtos netoli nuo pietinio Vietnamo iškyšulio. Abiejų dėmių dydis – 10-15 km.

Žinia apie sudužusį lėktuvą pasiekė po to, kai ilgai su juo nepavyko užmegzti jokio ryšio. Keleivinis lėktuvas, skraidinantis 239 žmones į Pekiną, prarado ryšį su dispečeriais po to, kai pakilo iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro.

Dingusio „Boeing 777“ Pietų Kinijos jūroje ieško kelių valstybių orlaiviai ir laivai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.