Ieškomas Malaizijos lėktuvas dingo Pietų Indijos vandenyne?

Malaizijos oro linijų keleivinio lėktuvo su 239 keleiviais dingimą tiriantys pareigūnai teigė, jog, tikėtina, kad lėktuvas skrido į pietinę Indijos vandenyno dalį, informavo su tyrimu susijęs šaltinis, kuriuo remiasi „Reuters“.

Lėktuvu skridusių žmonių artimieji vis labiau nerimauja.<br>AP nuotr.
Lėktuvu skridusių žmonių artimieji vis labiau nerimauja.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 5:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:03 AM

MH370 reisu į Pekiną skridusio lėktuvo nuolaužų nerasta. Lėktuvas iš radarų ekranų dingo jam skrendant netoli Malaizijos rytinės pakrantės kovo 8 dieną 1.21 val. vietos laiku, praėjus mažiau nei valandai nuo pakilimo iš Kvala Lumpūro oro uosto.

Precedento neturinčioje orlaivio „Boeing 777-200ER“ paieškos operacijoje dalyvauja 26 šalys. Ji vykdoma dviejuose plačiuose „koridoriuose“: šiaurinis „koridorius“ tęsiasi nuo Laoso Kaspijos jūros link, pietinis – į vakarus nuo Indonezijos Sumatros salos Australijos vakarinės pusės link.

„Daroma prielaida, kad jis skrido į pietus ir galiausiai į pietinį šio koridoriaus kraštą“, – sakė šaltinis.

Tokia išvada padaryta nesurinkus įrodymų šalyse, esančiose šiaurinio koridoriaus ruože, kad lėktuvas kirto jų oro erdvę, bei neaptikus jokių orlaivio nuolaužų viršutinėje šiaurinio koridoriaus dalyje.

Keli su tyrimu susiję šaltiniai pripažino, jog baiminamasi, kad lėktuvo nuolaužos gali plūduriuoti akloje teritorijoje dėl to, kad šalys regione atsisako pasidalinti karine prasme slapta radarų informacija ar neįsileidžia pareigūnų į savo teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.