Nikaragvoje per žemės drebėjimą žuvo mažiausiai vienas žmogus

Nikaragvoje vienas žmogus žuvo ir mažiausiai 33

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 11, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:46 PM

Šie stiprūs požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 17 val. 27 min. vietos (2 val. 27 min. Lietuvos) laiku, o jų židinys buvo tik 13 kilometrų gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Žemės drebėjimo epicentras buvo už 10 kilometrų į vakarus nuo Valjė San Fransisko vietovės ir už 44 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Managvos, pridūrė USGS.

„Žemės drebėjimas buvo juntamas visoje Ramiojo vandenyno pakrantėje. Turime pranešimų, kad jis taip pat buvo juntamas šalies centrinėje dalyje“, – krizių valdymo agentūros SINAPRED atstovas Guillermo Gonzalezas sakė žurnalistams.

Prezidentas Danielis Ortega paskelbė „geltonąjį pavojų“ – Managvos ir Leono departamentuose buvo atšauktos pamokos, o žmonės buvo paraginti imtis atsargumo priemonių, kai buvo užfiksuota per 350 pakartotinių smūgių.

Bet šeši iš jų buvo stipresni nei 5 balų. Seismologai prognozuoja, kad ateinančiomis valandomis įvyks daugiau pakartotinių smūgių.

Pasak pareigūnų, labiausiai nukentėjo prie Managvos ežero esantis Nagarotės miestelis, esantis už 30 kilometrų nuo epicentro.

Panikos apimti žmonės išbėgo iš namų keliuose miestuose ir miesteliuose, įskaitant sostinę, kurioje buvo trumpam buvo likusi be elektros.

Pasak G.Gonzalezo, apie sužeistus žmones buvo pranešta iš Nagarotės ir Matearės miestelių.

Tose dviejose gyvenvietėse ir Momotombo ugnikalnio apylinkėse sugriuvo bent 139 namų stogai arba sienos, o į pietus nuo Managvos įvyko žemės nuošliauža.

Požeminiai smūgiai taip pat buvo juntami kaimyniniame Salvadore ir Kosta Rikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.