Pietų Korėjos pareigūnai suėmė nuskendusio kelto kapitoną

Pietų Korėjos pareigūnai suėmė nuskendusio kelto „Sewol“ kapitoną. Lee Joon-seokas kaltinamas dėl aplaidaus elgesio atliekant pareigas ir laivybos taisyklių pažeidimu. Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ praneša, kad teismas patenkino prokurorų penktadienį pateiktą prašymą suimti prieš dvi dienas nuskendusio kelto, kuriame buvo šimtai moksleivių, kapitoną ir du įgulos narius.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2014, 11:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:03 PM

„Jungtinė policijos ir prokuratūros tyrimo grupė prašė išduoti orderius, leidžiančius suimti tris įgulos narius, įskaitant kapitoną“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas pietinės pakrančių sargybos vadavietės pareigūnas Makpo uostamiestyje.

Gelbėtojams ieškoti 268 per nelaimę dingusių asmenų penktadienio vakarą trukdė blogas oras ir prastas matomumas. Kol kas kiti skaičiai tokie: 28 žmonės žuvo, 179 buvo išgelbėti.

Prokurorai paskelbė, kad keltas „Sewol“ apvirto ir nuskendo per kapitono trečiojo padėjėjo pamainą.

„Trečiasis kapitono padėjėjas vadovavo laivo valdymui, kai įvyko avarija“, – sakė prokuroras Park Jae-eokas.

Kapitonas nevadovavo, kai įvyko avarija“, – prokuroras pridūrė per spaudos konferenciją apie tos katastrofos preliminarias išvadas.

„Sewol“ kapitonas Lee Joon-seokas, tapęs visuomenės įtūžio taikiniu dėl to, kad paliko savo laivą, kai jame tebebuvo įstrigę šimtai žmonių, avarijos momentu buvo „laivo gale“, pažymėjo Park Jae-eokas, nepateikdamas daugiau detalių.

Praėjus daugiau nei dviem dienoms po to, kai 6 825 tonų talpos keltas „Sewol“ netikėtai pasviro, apvirto ir nuskendo, daugiau nei 500 išvargusių narų, kovojančių su stipriomis jūros srovėmis beveik nulinio matomumo sąlygomis, dar nesugebėjo patekti į kelto vidų.

Dauguma dingusių asmenų yra vidurinės mokyklos moksleiviai, plaukę į pietinę kurortinę Čedžu salą.

Vienintelė virš vandens iškilusi laivo pirmagalio dalis nugrimzdo po bangomis penktadienio popietę.

Trys didžiuliai plaukiojantys kranai atvyko į nelaimės vietą, bet regiono pakrančių sargybos vadas Kim Soo-hyunas pabrėžė, kad daugiadenį laivą bus mėginama iškelti tik tuomet, kai nebeliks jokių abejonių, kad jo viduje nebėra gyvų žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.