Teisiamas suomis, su šokolado plytele bandęs užgrobti lėktuvą

Honkonge prasidėjo 23 metų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-04-18 13:26, atnaujinta 2018-02-14 13:10

Antti Oskari Manselius iš Amsterdamo į Honkongą skrendantį orlaivį „užgrobė“ vasario 14 dieną, pareiškęs, jog lėktuve padėtas sprogmuo. Pagrasinęs „Toblerone“ šokolado plytele, „užpuolikas“ pareikalavo jį nuskraidinti į Sočio žiemos olimpines žaidynes Rusijoje.

Teismas A.O.Manselių ketvirtadienį apkaltino dėl chuliganizmo skrydžio metu, taip pat „klaidinančios informacijos apie bombos egzistavimą paskleidimu“.

Teismui buvo paaiškinta, kad kaltinamasis laikė didelį šokolado „Toblerone“ batonėlį, kuriuo grasino kaip kardu, liepdamas nukreipti lėktuvą į Rusijos Juodosios jūros kurortą Sočį, kuriame tuo metu vyko žiemos olimpiada, rašo dienraštis „South China Morning Post“.

A.O.Manselius, kuris prisiartino prie pilotų kabinos praėjus maždaug šešioms valandoms po skrydžio pradžios, pareiškė nepripažįstantis savo kaltės ir tvirtino, kad jis tik „linksminosi ir pokštavo“, pridūrė laikraštis.

„Jis sakė: „Dabar apiplėšiu lėktuvą. Noriu pamatyti olimpiadą Sočyje ir turiu dabar pat išlipti iš lėktuvo“, – 37 metų skrydžio palydovas Leung Hiu-lunas (Lung Hiulunas) sakė teismui. – Man susidarė įspūdis, kad jis ketina sukelti pavojų lėktuvui.“

Stiuardas pridūrė, kad A.O.Manselius grasino, jog laineryje padėta bomba, tačiau įgula, įsitikinusi, kad šis vyras yra psichiškai nestabilus, neapieškojo lėktuvo.

Leung Hiu-luno kolega Luk Ka-chunas sakė teismui, kad suomis laikė „Toblerone“ batonėlį „kaip kardą“.

Keleiviui buvo liepta grįžti į savo vietą, o jo rankos ir kojos buvo surakintos. Lėktuvui nutūpus Honkonge, jis buvo suimtas.

Anksčiau teismas buvo informuotas, kad A.O.Manselius psichika yra sutrikusi ir kad po arešto jis buvo išvežtas į psichiatrijos kliniką, rašo „South China Morning Post“.

Apie gręsiančią bausmę žiniasklaida kol kas neskelbia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.