Bangladeše per audrą, varčiusią traukinius, žuvo 16 žmonių

Šiauriniame Bangladeše per

Sekmadienio naktį audra nusiaubė kelias dešimtis gyvenviečių.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sekmadienio naktį audra nusiaubė kelias dešimtis gyvenviečių.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-04-28 18:36, atnaujinta 2018-02-14 11:08

Sekmadienio naktį audra nusiaubė kelias dešimtis gyvenviečių – rovė medžius, elektros laidų stulpus ir nuo bėgių nuvertė traukinį, sužeisdamas dešimtis jo keleivių, nurodė pareigūnai.

Labiausiai per audrą nukentėjusiame Netrokonos rajone žuvo devyni žmonės, dar šeši – kaimyniniame Sunamgandže, o gretimame Naogaone vieną žmogų nutrenkė žaibas, pranešė visų trijų rajonų pareigūnai.

Tarp žuvusiųjų Netrokonoje yra kūdikio besilaukianti moteris ir dar trys jos vaikai, pranešė rajono policijos pareigūnas Rashelis Miahas.

„Jie žuvo, kai ant jų užvirto namo siena“, – sakė R.Miahas, pridurdamas, kad jo rajone dar bemaž 20 žmonių buvo sužeisti.

Kaip pranešė vyriausybės administratorius Abulas Kalamas Azadas, audra su žeme sulygino maždaug tūkstantį namų, dauguma kurių buvo sulipdyti iš purvo.

Tangailo rajone vėjas nuvertė traukinį, kai šis važiavo per tiltą virš upės, nurodė geležinkelio pareigūnas Pankajas Kumaras Shaha.

„Audra buvo tokia stipri, kad nuo bėgių nuvertė traukinį su bemaž 500 keleivių ir šis atsirėmė į sieną“, – sakė pareigūnas.

Bangladeše vasaros pradžioje audros yra dažnos, po jų ateina liūčių sezonas, kuris paprastai prasideda pirmąją birželio savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.