JAV tornadų aukų padaugėjo iki 35, prognozuojamos naujos audros

JAV žiniasklaida informuoja, kad mažiausiai 35 žmonės

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:47 AM

Smarkiai nuniokotose Misisipės, Alabamos ir Tenesio valstijose pirmadienį žuvo bent 17 žmonių, pranešė televizija CNN. Dar 18 gyvybių tornadai sekmadienį nusinešė Arkanzase, Ajovoje ir Oklahomoje.

Tačiau sinoptikai pranešė apie artėjančias naujas smarkias audras, keliančias pavojų apie 70 mln. žmonių.

Nacionalinė orų tarnyba (NSW) nurodė, kad „smarkios audros su perkūnija“ numatomos rytų ir pietų Misisipėje, vakarų Alabamoje ir rytiniame Luizianos pakraštyje.

Taip pat perspėjama dėl galinčių susidaryti smarkių tornadų, stambios krušos ir niokojančių vėjų.

Tarp aukų buvo Alabamos universiteto studentas Johnas Servati (Džonas Servatis), kuris žuvo gelbėdamas savo draugę – nustūmęs ją nuo griūvančios sienos, kuri kitaip būtų merginą sutraiškiusi, pranešė dienraštis „The Clarion-Ledger“.

„Paskambinau savo treneriui, kai apie tai sužinojau šį rytą; mes visi akimirką nuščiuvom“ – pasakojo jo draugas moksleivis Coltonas Fremontas. – Atrodė siurrealu išgirsti, kad vienas iš geriausių mano plaukimo draugų per visą gyvenimą štai taip pražuvo.“

Tupelo mieste Misisipėje žmonės rausėsi savo sugriautų namų ir verslo įmonių nuolaužose.

Kai kurie ant grotelių kepė dešrainius ir mėsainius, dalydami juos nukentėjusiems, o jaunuoliai padėjo valyti nuolaužas ir nulaužtas medžių šakas iš pagyvenusių žmonių namų ir kiemų.

„Esu tiesiog apstulbinta. Žala neabejotinai pribloškianti, tačiau žmonių pasiryžimas ištiesti pagalbos ranką ir dalytis vandeniu bei maistu – tai tiesiog sukrečia“, – sakė Tupelo gyvenamojo būsto valdybos atstovė Denise Hardin.

Tuo tarpu tornado, nusiaubusio Misisipės miestą Luisvilį, stiprumas buvo bent EF4 kategorijos, rodo pirminiai nacionalinių meteorologų vertinimai.

Toks viesulas, kurio vėjo greitis siekia 265–320 kilometrų per valandą, tikriausiai buvo vienas iš smarkiausių, užfiksuotų Jungtinėse Valstijose šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.