Pietų Korėjos kelto aukų skaičius pasiekė 212

Praėjus dviem savaitėms nuo

Pietų Korėjoje įvykusios kelto katastrofos aukos minimos ir jūros pakrantėje, ir mokykloje, kurioje mokėsi šimtai nuskendusių vaikų.<br>AP nuotr.
Pietų Korėjoje įvykusios kelto katastrofos aukos minimos ir jūros pakrantėje, ir mokykloje, kurioje mokėsi šimtai nuskendusių vaikų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, AP ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:47 AM

Savaitės pradžioje paieškos darbus apsunkino prastos oro sąlygos, povandeninės srovės ir potvyniai, tačiau antradienį narai iš nuskendusio kelto iškėlė dešimtis palaikų, dar labiau sugraudindami aukų artimuosius.

Daugelis tragedijos aukų giminių ir artimųjų atsisako priimti Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye viešą atsiprašymą, kuri pavadino „veidmainišku šou ir politine reklama asmens sargybinių apsuptyje“.

Park Geun-hye už vyriausybės nesugebėjimą užkirsti kelią nelaimei ir lėtą reakciją į katastrofą atsiprašė antradienį, apsilankiusi aukoms skirtame memoriale. Vietinės žiniasklaidos duomenimis kai kurie prie memorialo buvę asmenys apšaukė prezidentę ir reikalavo pašalinti jos padėtas gėles.

„Sewol“ keltu tragedijos metu plaukė 476 asmenys, iš kurių išsigelbėti pavyko tik 174-iems. Daug kritikos susilaukė kelto kapitonas ir įgulos nariai, vieni pirmųjų palikę skęstantį laivą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.