Pietų Kaliforniją siaubia krūmynų gaisrai, evakuojami žmonės

Dėl užsitęsusios sausros netoli JAV San Diego miesto kilę gaisrai privertė evakuoti daugiau

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 14, 2014, 10:36 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:39 PM

Iš San Diego priemiesčių evakuoti 20 tūkst. namų ūkių, dar 1 200 žmonių savo namus buvo priversti palikti Santa Barbaros apygardoje, už 400 kilometrų nuo miesto. Rančo Bernardo vietovėje prasidėjęs krūmynų gaisras netruko išplisti į 300 hektarų teritoriją, o gelbėtojų darbus apsunkina gūsingi vėjai ir kalnuota, prastai privažiuojama vietovė. Santa Barbaroje liepsnoja 200 hektarų miškų bei krūmynų, ugniagesiai kovai su stichija pasitelkė sraigtasparnius.

Nepaprastai mažas kritulių kiekis ir vyraujantys rytų vėjai (Santa Anos vėjai, - ELTA) sukėlė katastrofiško masto sausrą ir krūmynų gaisrus daugelyje Kalifornijos apygardų. Sinoptikai ateinančiomis dienomis San Diegui prognozuoja rekordiškai aukštą temperatūrą, galinčią prilygti 34 laipsnių pagal Celsijų gegužės mėnesio rekordui 1979 metais.

„Pernai siautęs gaisrų sezonas iš tikrųjų net nesibaigė“, - AP korespondentams sakė Kalifornijos miškų ir gaisro prevencijos departamento atstovas Danielis Berlantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.