Laose sudužo karo lėktuvas, kurio skrido gynybos ministras

Septyniolika žmonių žuvo ir

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

May 17, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:26 PM

Tarp žuvusiųjų - Laoso vicepremjeras, gynybos ministras  Douangchay Phichitas su žmona, papulkininkis Thanda Phichitas, taip pat visuomenės saugumo ministrė Thongbanas Saengaphonis, Laoso sostinės Vientiano meras Soukanas Mahalatas ir partijos propagandos vadovas Chuangas Sombounkhanas, patvirtino šaltiniai. 

Pareiškime paneigiama informacija apie šalies Nacionalinės asamblėjos prezidentės Pani Jathutu (Pany Yathotou) žūtį - ji  katastrofos metu jau buvo Siankuano provincijoje, į kurią atvyko išvakarėse reguliariu skrydžiu. 

Nepatvirtintais duomenimis, katastrofą patyrusiu lėktuvu skrido ir asmeninė parlamento pirmininko sekretorė, kuri išliko gyva. Negalutiniais duomenimis, išgyveno ir du lėktuvo įgulos nariai. 

Lėktuvas AN-74TK-300 buvo pagamintas Laoso karinių oro pajėgų užsakymu Charkovo gamykloje 2009 metais. 

Tailando užsienio reikalų ministerija pranešė esanti Laoso vyriausybės informuota, kad lėktuvas AN74-300 sudužo apie 6 val. 15 min. vietos (2 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.