Dėl potvynių didžiausia Serbijos elektrinė mažina pajėgumus

Pavojuje - svarbi elektrinė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 18, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:57 PM

„Vien Obrenovace paėmėme 12 lavonų“, – sakė premjeras Aleksandras Vučičius, padidindamas Serbijoje žuvusių žmonių skaičių iki 16. 

Bosnija patvirtino, kad jos teritorijoje žuvo 27 žmonės, o Kroatija – vieną mirties atvejį. 

Pavojuje - svarbi elektrinė

Balkanus siaubiantys potvyniai kelia grėsmę svarbiausiai šalies Nikola Teslos elektrinei, tiekiančiai elektros energiją didžiajai šalies daliai. Vyriausybė sako, kad jos prioritetinis uždavinys – apsaugoti šį objektą.

Potvyniai užliejo netoliese esančią anglies kasyklą, todėl elektrinėje sumažinti pajėgumai. Gyventojai raginai taupyti elektros energiją.

Tūkstančiai savanorių atsiliepė į kvietimą statyti apsaugas.

Iš krantų išėjusi Savos upė jau pražudė,skirtingais duomenimis, mažiausiai 20-30 žmonių Serbijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Vanduo sukelė nuošliaužų

Bosnijoje ir Hercegovinoje purvo nuošliaužos laidojo namus. Potvyniai pasiekė ir Kroatiją. Tokias nelaimes sukėlė per tris paras iškritusi trijų mėnesių kritulių norma.

Vandens apsemtas beveik trečdalis Bosnijos ir Hercegovinos. Stipriausiai paveikti šalies šiaurės rytai. Čia užtvindyti namai, keliai ir geležinkelio linijos.

Didžiausios per daugiau kaip šimtmetį liūtys sukėlė potvynius Bosnijoje ir Hercegovinoje bei kaimyninėje Serbijoje, dėl kurių jau teko evakuoti daugiau kaip 16 tūkst. gyventojų iš užlietų kaimų, šeštadienį pranešė pareigūnai.

„Į miesto morgą jau atvežta daugiau kaip 20 lavonų“, – Bosnijos ir Hercegovinos visuomeniniam transliuotojui FTV sakė šalies šiaurėje esančio Dobojaus miesto meras Obrenas Petrovičius.

Dar vienas žmogus nuskendo Šamaco mieste, sakė policijos viršininkas Gojko Vasičius, kurį citavo naujienų agentūra „Fena“.

Tuo tarpu Maglajaus mieste, nuslūgus potvyniui, buvo rasti dviejų pagyvenusių moterų lavonai, žurnalistams sakė vietos civilinės gynybos viršininkas.

Penktadienį Bosnijoje buvo rastos keturios potvynių aukos, o Serbijoje – trys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.