Šiaurės Korėja skelbia apie neįsivaizduojamo masto nelaimę

Šiaurės Korėja sekmadienį pranešė apie didelę nelaimę statybvietėje. Sostinėje Pchenjane įvyko „neįsivaizduojamo“ masto tragedija, paskelbė valstybinė naujienų agentūra KCNA. Pietų Korėjos vyriausybės šaltinių duomenimis, sugriuvo 23 aukštų gyvenamasis namas, į kurį jau buvo įsikrausčiusios beveik 100 šeimų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2014, 10:44 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:57 PM

KCNA teigimu, nelaimė įvyko praėjusį antradienį. Šiaurės Korėjoje labai neįprasta, kad oficialiais kanalais būtų platinamos blogos žinios.

Atsakingi asmenys statybvietėje elgėsi „neatsakingai“, teigia KCNA. Tragedijos vietoje esą buvo vykdoma „intensyvi“ gelbėjimo operacija. Duomenų apie aukas agentūra nepateikė. Taip pat neskelbiamos nelaimės priežastys.

Komunistinėje šalyje nėra neįprasta, kad žmonės įsikeltų gyventi į dar nebaigtus statyti pastatus.

Manoma, kad Pchenjane gyvena maždaug pustrečio milijono žmonių. Didelė dalis jų priskiriama politinei klasei ir laikomi privilegijuotais. Sostinėje aprūpinimas elektra, maisto produktais ir kitomis prekėmis bei paslaugomis yra geresnis nei kitose skurdžios šalies dalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.