Glazge degė menų mokykla

Škotijos Glazgo miesto ugniagesiai kovojo su miesto menų mokyklą apėmusiomis liepsnomis,

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2014, 8:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:20 PM

Liudininkų teigimu, gaisras kilo apie vidurdienį, pastato komplekso rūsyje sprogus projektoriui. Visas mokyklos personalas netrukus buvo saugiai evakuotas, todėl per gaisrą niekas nenukentėjo.

Vieno žymiausių Glazgo pastatų stogas degė atvira liepsna, todėl buvo baiminamasi, kad ugnis visiškai sunaikins kompleksą. Škotijos ugniagesių ir gelbėtojų tarnybos vadovas korespondentams sakė, kad atvykusių gaisrininkų prioritetinė užduotis buvo žmonių evakuacija, o ne paties pastato gesinimas.

Žymaus škotų architekto Charleso Rennie Mackintosho vardu pavadintos mokyklos pastatas buvo pradėtas statyti XIX pabaigoje, o atidarymo ceremonija surengta 1909 metais. „Art Nouveau“ stiliaus architektūros pastatas su masyviomis smiltainio sienomis ir didžiuliais langais žymėjo naują dizaino erą Europos architektūroje, o Britanijos karališkosios architektų sąjungos prezidento Iaino Connelly teigimu, komplekso architektūrinė vertė „peržengė ne tik Glazgo ar Škotijos ribas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?