JAV kariškių sraigtasparnis Anglijoje sudužo dėl žąsų

Į JAV kariškių

Mažiausiai trys paukščiai pramušė priekinį langą, o mažiausiai vienas atsitrenkė į priekį.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Mažiausiai trys paukščiai pramušė priekinį langą, o mažiausiai vienas atsitrenkė į priekį.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:55 AM

Sraigtasparnis „HH-60 Pave Hawk“ iš 56-osios gelbėjimo eskadrilės, įsikūrusios netoliese esančioje JAV oro pajėgų bazėje „RAF Lakenheath“ Rytų Anglijoje, sausio mėnesį nukrito į pelkyną netoli Klei Norfolko pakrantėje, maždaug 209 km į šiaurės rytus nuo Londono.

„Nelaimių tyrimo tarybos pirmininkas iš aiškių ir įtikinamų įrodymų nustatė, kad šį nelaimingą atsitikimą sukėlė daugybiniai paukščių atsitrenkimai, sukeldami ... piloto ir ... antrojo piloto sąmonės netekimą, ir išvesdami iš rikiuotės ir skrydžio trajektorijos stabilizavimo sistemas“, – sakoma JAV oro pajėgų pareiškime.

Sraigtasparnis buvo pakilęs mokomajam skrydžiui pagal numušto naikintuvo F-16 piloto gelbėjimo scenarijų.

Jis skrido virš pelkyno, kai pakilo žąsų pulkas, kurį turbūt išbaidė triukšmas. Mažiausiai trys paukščiai pramušė priekinį langą, o mažiausiai vienas atsitrenkė į priekį.

Pilotams praradus sąmonę ir neveikiant stabilizavimo sistemai, sraigtasparnis maždaug po trijų sekundžių nukrito ant žemės. Visi juo skridę žmonės žuvo.

Ataskaitoje priduriama, kad JAV vyriausybei buvo padaryta kiek daugiau nei 40 mln. dolerių žala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.