Šri Lankoje dėl purvo nuošliaužų gali būti dingę 300 žmonių

Musoninės liūtys Šri Lankos

Šri Lankos vidurio pietinėje dalyje dešimt žmonių žuvo, o dar per 200 dingo trečiadienį nuslinkus žemės nuošliaužai.<br>AFP nuotr.
Šri Lankos vidurio pietinėje dalyje dešimt žmonių žuvo, o dar per 200 dingo trečiadienį nuslinkus žemės nuošliaužai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:36 AM

Nuošliaužos susidarė gerai žinomoje plantacijoje į rytus nuo Kolombo, kai kuriuos namus užpylė 9 m storio purvo sluoksnis.

Kareiviai bando ieškoti gyvųjų, bet gelbėjimo darbams trukdo keliams padaryta žala, dėl kurios negali atvykti sunkioji technika.

„Turime pranešimus apie tai, kad per purvo nuošliaužas buvo nunešta 140 namų“, – sakė nacionalinio Nelaimių valdymo centro atstovas Sarathas Kumara.

„Naujausias, kurį gavome, yra toks, kad mažiausiai 300 žmonių gali būti dingę“, – sakė jis, padidindamas ankstesnį skaičių, kuris buvo 200.

Pasak S.Kumaros, iki pietų nelaimės ištiktame Koslandos regione, maždaug 200 km į rytus nuo sostinės, buvo ištraukta 16 lavonų.

Aukos yra arbatkrūmių plantacijos darbuotojai ir jų šeimų nariai; jų namai stovėjo ant kalno šlaito, kur susidarė nuošliaužos.

Armijos aukščiausio rango karininkas tame rajone, generolas majoras Mano Perera (Manas Perera) sakė, kad maždaug 20 dalinių buvo dislokuoti gebėjimo operacijai toje nestabilioje kalnų vietovėje. Tačiau jis sakė, kad darbams trukdo prastas matomumas dėl rūko.

Žemės nuošliauža prasidėjo maždaug 7 val. 45 min. (4 val. 15 min. Lietuvos laiku) ir truko maždaug 10 minučių, sakė M.Perera.

„Kai kuriuos namus užpylė 9 m storio purvo sluoksnis“, – nurodė jis.

Pasak M.Pereros, buvo dislokuota oro pajėgos ir elitiniai policijos komandosai, tikimasi rasti dar gyvų žmonių.

„Jau išgelbėjome kai kuriuos žmones, jie buvo nusiųsti į ligoninę“, – sakė jis, bet tikslių skaičių nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.