Niujorkui ir Bostonui smogė galinga pūga, prognozės – niūrios

JAV šiaurės rytų regionas sulaukė galingos pūgos. Snaigės beprotiškai greitai kloja Niujorką ir Bostoną, vėjo gūsiai stiprėja, o temperatūra vis labiau krinta.

Galingiausi vėjo gūsiai – Niujorke ir Bostone.<br>AP nuotr.
Galingiausi vėjo gūsiai – Niujorke ir Bostone.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-27 06:27, atnaujinta 2018-01-15 00:03

„Kol kas dar nėra taip blogai, tačiau taip greitai bus“, – žodžių į vatą nevyniojo Niujorko meras Billas de Blasio.

Atšaukta tūkstančiai skrydžių

Dėl didelės pūgos Niujorkas vėlai pirmadienį buvo priverstas įvesti draudimus vairuoti ir stabdyti viešąjį transportą, gausiam sniegui Jungtinių Valstijų šiaurės rytuose keičiant dešimčių milijonų žmonių gyvenimą.

Niujorke prognozuojamas gausus sniegas, kurio gali iškristi iki metro, ir stiprus vėjas, net – perkūnija, tačiau labiausiai nuo pūgos kenčia Naujoji Anglija.

Pūga, kurią JAV meteorologinių prognozių televizija „The Weather Channel“ pirmadienį pavadino „istorine“, jau privertė atšaukti ar atidėti skrydžius.

Pirmadienį ir antradienį buvo atšaukta daugiau kaip 7,1 tūkst. skrydžių, Manhataną apleido panikos apimti dirbantieji, kurie skubėjo anksčiau grįžti namo, tad apsnigtos gatvės liko nykiai tuščios.

Perspėjimai dėl pūgos pirmadienį buvo paskelbti palei Atlanto vandenyno pakrantę nuo Naujojo Džersio centrinės dalies iki Kanados sienos.

Prognozuojama, kad Naujajame Džersyje ir iki Rytų Masačusetso gali iškristi iki 75 cm sniego.

Nors prognozuojama, kad šiame regione per keletą dienų prisnigs itin gausiai, tačiau ne sniegas pridarys daugiausia žalos. Meteorologai perspėja, kad daugiausia nuostolių atneš galingi, 130 km/val. siekiantys vėjo gūsiai, kurie milijonus gyventojų paliks be elektros.

Niujorke gyvenimas sustojo

23 val. Niujorkas uždarė savo tranzito sistemą, 13-oje apygardų su nepaprastosiomis situacijomis nesusijusias keliones automobiliais paskelbė kriminaliniu nusikaltimu ir uždarė tiltus bei tunelius, jungiančius Manhataną su Naujuoju Džersiu.

Nepaprastosios padėtys buvo paskelbtos valstijose visame pūgos apimtame regione, gyventojai skubėjo į prekybos centrus pasirūpinti maisto atsargomis.

Niujorko garsusis Brodvėjus ir pagrindinės koncertų salės, tarp jų – „Carnegie“ salė ir operos rūmai „Metropolitan Opera“, atidėjo spektaklius ir koncertus. Taip pat buvo atidėtos NBA rungtynės.

Mokyklos antradienį bus uždarytos, numatyti egzaminai – atšaukti.

Niujorke įsikūrusios Jungtinės Tautos (JT) anksčiau uždarė savo būstinę. Dėl to teko atšaukti antradieniui numatytą svarbų renginį 70-osioms Holokausto metinėms.

Meteorologai paskelbė, kad pūga sukels didelių problemų, ir perspėjo, kad galimoje pūgos zonoje gyvena 28 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.