Niujorkas dėl sniego pūgos patyrė 200 mln. dolerių nuostolių

Galingos pūgos sukelti

Visų nuo stichijos nukentėjusių valstijų nuostoliai gali siekti 500 mln. dolerių.<br>AP nuotr.
Visų nuo stichijos nukentėjusių valstijų nuostoliai gali siekti 500 mln. dolerių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 PM

Kaip praneša „Moody's“ ekonomistas Adamas Kaminsas, didžiausių nuostolių miestas patyrė dėl Niujorko mero Billo de Blasio sprendimo įvesti draudimus važiuoti pagrindiniais keliais ir stabdyti viešąjį transportą.

Pirmadienį nuo 23 valandos vietiniu laiku Niujorko mieste buvo uždrausta naudotis transporto priemonėmis, sustabdytas metro. Išlygos taikomos tik pagalbos tarnyboms. Naktį iš pirmadienio į antradienį Niujorkas uždarė savo tranzito sistemą, buvo uždaryti tiltai ir tuneliai, jungiantys Manhataną su Naujuoju Džersiu.

Daugiausia dėl pūgos nukentėjo smulkusis verslas mieste, taip pat darbuotojai, dirbantys už valandinį atlyginimą ir priversti dėl stichijos likti namie, – pavyzdžiui, padavėjai ir taksi vairuotojai.

Pasak įmonės „Planalytics“ viceprezidento Evano Goldo, visų nuo stichijos nukentėjusių valstijų nuostoliai gali siekti 500 mln. dolerių. Kartu jis pabrėžė, jog 2014 metais dėl įvairių stichinių nelaimių JAV patyrė 15-50 mlrd. dolerių nuostolių, ir dabartinė pūga – „gana nedidelis įvykis, lyginant su jomis“.

Sniego audra, kurią nacionalinė meteorologijos tarnyba jau pavadino „istorine“ ir „pavojinga gyvybei“, rytinėje JAV pakrantėje prasidėjo pirmadienio popietę ir sustiprėjo naktį į antradienį.

Niujorko valstijos ir trijų greta esančių valstijų valdžia paprašė vietos gyventojų nesinaudoti asmeninėmis transporto priemonėmis ir be didelės būtinybės neišeiti iš namų. Gyventojai po tokių perspėjimų skubėjo į prekybos centrus pasirūpinti maisto atsargomis. Dalis miesto įstaigų, mokyklų ir vaikų darželių uždarytos iki trečiadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.