Kaip Valentino diena švenčiama ten, kur siaučia Ebola?

Blogiausias dalykas sergant Ebola yra tai, kad bet koks meilumo rodymas gali dalykus tik pabloginti. Negali liesti susirgusio mylimo žmogaus, negali jo bučiuoti, jam mirus negali nuplauti ir jo kūno, kaip tai įprasta Vakarų Afrikoje. Tačiau net ir čia, kur vis dar siaučia Ebolos virusas, poros švenčia šv.Valentino dieną, rašo BBC.

Ebolos virusas pakeitės daugybės žmonių gyvenimus.<br>Reuters nuotr.
Ebolos virusas pakeitės daugybės žmonių gyvenimus.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:22 AM

Mirtino viruso iškankintoje Vakarų Afrikoje taip pat minima šv.Valentino diena. Poros pasakoja, kad Ebolos virusas smarkiai pakeitė jų ir kitų žmonių gyvenimą, todėl ir meilės šventė šįmet bus kitokia.

Prince ir Angie iš Liberijos

„Paskutinius šešerius metus mes praleidome laimingai, besidžiaugdami kiekviena savo gyvenimo akimirka.

Prasidėjus Ebolos viruso protrūkiui mes turėjome atsisakyti savo kai kurios savo socialinės veiklos. Mes tiek nebebūname lauke ir lankome savo šeimas daug rečiau.

Ši Valentino diena mums bus kitokia ir mums bus gaila, kad negalime atšvęsti jos gamtoje. Tačiau vis tiek ją paminėsime namuose“, – pasakojo pora.

Ibrahimas iš Siera Leonės

„Kai turėjau Ebolos karštinę, keliems mėnesiams buvau atskirtas nuo savo žmonos. Mes buvom užrakinti Kenemos izoliatoriuje, o ji liko Fritaune.

Dabar ji ketina atvažiuoti mane aplankyti per Valentino dieną. Bus labai sunku jos neliesti. Galbūt aplankysime kitus giminaičius, kurie neteko artimųjų. Sunku švęsti šią dieną džiaugsmingai, todėl verčiau pagerbsime mylimus žmones“, – pasakojo vyras.

Idrissa iš Siera Leonės

„Šįkart mes su partnere švęsime Valentino dieną kitaip. Tokių dalykų kaip bučiniai ar seksas nebus, nors mes ir nesergame Ebola.

Mes manėme, kad šįmet derėtų Valentino dieną praleisti, nors tai mums bus sunku“, – pasakojo vyras.

Jeremiah ir Desiama iš Siera Leonės

„Ebola mus labai paveikė. Prieš tai aš vesdavausi savo merginą į paplūdimį ir ten valgydavome jos paruoštą maistą. Nustebindavau ją dovanomis.

Šįmet to nedarysime. Liksime namuose ir švęsime ten“, – apgailestavo pora.

Lansanos partnere prisistačiusi moteris iš Siera Leonės

„Ebolos virusas turėjo neigiamai paveikė mūsų santykius. Mes su partneriu negalime būti arti vienas kito.

Mes laikomės apsaugos priemonių – nuolat plauname rankas ir naudojame dezinfekcinį skystį. Anksčiau švęsdavome Valentino dieną, eidavome į paplūdimį ar naktinį klubą, tačiau šįmet ji bus paminėta ramiai. Būsime tik aš ir mano mielas partneris“, – pasakojo mergina.

Rami šventė dviese

„Šį kartą Valentino dieną švęsime tyliai ir kitaip nei visuomet. Mes su partneriu neisime į miestą, liksime namuose, žiūrėsime filmus, fotografuosimės ir valgysime maistą, kurį aš paruošiu“, – BBC pasakojo prisistatyti nepanorusi mergina.

Meilės dieną – stovyklaus

„Ebola mums buvo iššūkis, nors gyvename Ganoje, kurioje viruso protrūkio nėra. Mano mergina dažnai važiuoja į Liberiją verslo reikalais ir kaskart grįžusi turi atlikti medicininius tyrimus.

Šįmet Valentino dieną švęsime stovyklaudami“, – rašė vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.