JAV drebino viesulai, audros ir potvyniai

Savaitgalį JAV pradėjus siausti viesulams ir audroms, žuvo mažiausiai du žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, praneša AP. Pirmadienį gelbėtojai naršė sugriautus namus Teksase ir Arkanzase ieškodami sužeistųjų ir aukų.

JAV centrinėse valstijose nebūdingai šiam metų laikų praūžė audros ir viesulai.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
JAV centrinėse valstijose nebūdingai šiam metų laikų praūžė audros ir viesulai.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 5:30 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:29 AM

Labiausiai nuo potvynių, stipraus vėjo ir sniego nukentėjo Teksasas, Pietų Dakota, Koloradas ir Šiaurės Karolina. Šiose valstijose atšaukta daugiau nei 100 skrydžių, daug apgadintų namų, kai kur dingo elektra, vanduo, nėra telefono ryšio. Dėl potvynio buvo uždaryti keliai.

Bet apie dvi aukas pranešta Arkanzase. Hauardo apygardos šerifas Brianas McJunkinsas teigė, kad žuvusieji gyveno gretimuose mobiliuosiuose nameliuose Našvilio mieste, kuriuos sugriovė tornadai. Dar du žmonės buvo sunkiai sužeisti Teksarkanos mieste.

Kaimyniniame Teksase viesulas smogė nedideliam Vano miesteliui Van Zanto apygardoje. Vietos pareigūnai teigė, kad sugriauta trečdalis gyvenvietės, o 26 žmonės buvo nugabenti į ligoninę. Kitur Teksase, Dentono apygardoje, pranešta apie staigius potvynius.

Viesulai siautėjo ir centrinėje Ajovos valstijos dalyje, kur buvo nuplėštas vienos mokyklos stogas, taip pat – Pietų Dakotoje. Šios valstijos Delmonto miestelyje buvo sužeisti 9 žmonės.

„Mūsų namo tiesiog nebėra. Nieko nebeliko“, – neslėpė nuostabos 34 metų Stephanie Lunder, kuri su savo vyru ir keturiais vaikais slėpėsi rūsyje.

Savo ruožtu šiauriau, Uoliniuose kalnuose, vakarinėje Nebraskoje ir toje pačioje Pietų Dakotoje netgi pasnigo. Tai vėlyvą pavasarį yra itin neįprasta.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.