JAV po avarijos atominėje elektrinėje į upę išsiliejo nafta

Po atominėje elektrinėje „Indian Point“, esančioje už 50 km nuo Niujorko, įvykusios avarijos ir viename iš transformatorių kilusio gaisro į Hadsono upę išsiliejo nemažai transformatorių alyvos. Apie tai pranešė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo, informuoja AP.

Gaisras įsiplieskė sekmadienį, nelaimės priežastis kol kas nežinoma.<br>AP nuotr.
Gaisras įsiplieskė sekmadienį, nelaimės priežastis kol kas nežinoma.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 11, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:29 AM

„Nėra jokių abejonių, kad alyva teka į Hadsono upę. Kokiais kiekiais, mes nežinome“, – nurodė E. Kuomas. Dar sekmadienį pareigūnas asmeniškai nuvyko į įvykio vietą. Jo žiniomis, akvatorijos valymas gali užtrukti iki dviejų dienų.

JAV aplinkos apsaugos departamentas nurodo, kad buvo imtasi specialių priemonių, neleidžiančių plisti teršalams, o užteršto ploto diametras siekia 90 metrų.

Valymas gali užtrukti dieną ar dvi, teigia A.Cuomo. „Į panašias situacijas reaguojame labai rimtai“, – pridūrė pareigūnas. Jis skundėsi, kad pastaruoju metu itin daug nenumatytų atvejų vyksta dėl „Indian Point“ atominių elektrinių darbo.

Gaisras įsiplieskė sekmadienį, nelaimės priežastis kol kas nežinoma. Dėl incidento sustabdytas trečiasis elektrinės blokas, antrasis tebeveikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.