Indonezijos žvejai išgelbėjo šimtus migrantų iš Bangladešo

Ties Indonezijos krantais

Tikėtina, kad jūroje plūduriuoja dar ne vienas laivas su migrantais, kuriems trūksta maisto ir vandens.<br>AP nuotr.
Tikėtina, kad jūroje plūduriuoja dar ne vienas laivas su migrantais, kuriems trūksta maisto ir vandens.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 20, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:42 PM

Vietos pareigūnai mano, kad 370 migrantų, tarp kurių mažiausiai 50 moterų ir vaikų, jūroje praleido kelias savaites, badavo ir neturėjo geriamo vandens.

Kvala Lumpūre surengtos skubios derybos, kuriose dalyvauja Tailando, Malaizijos ir Indonezijos atstovai. Susitikimo metu bandoma rasti tinkamiausią būdą šiai humanitarinei krizei spręsti. Kol kas nė viena iš šių šalių nepareiškė noro priimti migrantus. Nors susitikimo dalyviai tikina, kad dėl visko kaltas Mianmaras, šios valstybės atstovai į derybas neatvyko.

Mianmaras atmeta bet kokią kaltę, bet trečiadienį Užsienio reikalų ministerija išplatino pranešimą, kuriame išreikštas susirūpinimas dėl susiklosčiusios padėties bei žadama padėti visiems, kurie nukentėjo jūroje.

Tikėtina, kad jūroje plūduriuoja dar ne vienas laivas su migrantais, kuriems trūksta maisto ir vandens. Ačeho žvejai tikina naktį iš jūros išgelbėję 102 migrantus, tarp jų 26 moterys ir 31 vaikas. Dar 272 žmonės buvo atgabenti į krantą trečiadienio rytą.

Per pastaruosius metus Malaizija priėmė daugiau nei 45 tūkstančius pabėgėlių rohinjų, todėl dabar teigia nebepajėgsianti priglausti daugiau. Tailandas ir Indonezija pažadėjo padėti jūroje paliktiems migrantams, bet tikina negalinti atverti sienų ir priimti daugiau nukentėjusiųjų. Indonezijos atstovai įsitikinę, kad tai yra ne vienos ar dviejų šalių, o tarptautinė problema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.