Per žemės drebėjimą Borneo sužeisti 11 alpinistų

Mažiausiai 11

Malaizijos meteorologijos departamentas paskelbė, kad požeminių smūgių epicentras buvo Sabos valstijos Ranau rajono šiaurės vakarinėje dalyje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Malaizijos meteorologijos departamentas paskelbė, kad požeminių smūgių epicentras buvo Sabos valstijos Ranau rajono šiaurės vakarinėje dalyje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:14 AM

Malaizijos meteorologijos departamentas paskelbė, kad požeminių smūgių epicentras buvo Sabos valstijos Ranau rajono šiaurės vakarinėje dalyje, o jų židinys buvo 54 km gylyje.

Sabos parkų tarnybos direktorius Jamili Naisas sakė, kad du alpinistus, kurie buvo sužeisti ant Kinabalu kalno, pavyko nugabenti žemyn. Manoma, kad ant kalno šlaitų yra likę įstrigę dar 137 žmonės, iš kurių devyni buvo sužeisti.

Įprasta kopimo trasa veikiausiai tapo nepraeinama arba pavojinga dėl akmenų griūčių, sukeltų žemės drebėjimo ir silpnesnių pakartotinių smūgių.

Parkų tarnybos direktorius sakė, kad sraigtasparniai negali pasiekti incidento vietos dėl nepalankių orų ir didelio aukščio, bet nacionalinio parko reindžeriai ir kalnų vedliai stengiasi padėti įstrigusiems žmonėms nusileisti žemyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.