Per gaisrą Kazachstano lėktuve buvo sužeistas lietuvis

Lėktuvas turėjo skristi iš Astanos į Aktau.<br>Stopkadras
Lėktuvas turėjo skristi iš Astanos į Aktau.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 11:39 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:24 AM

Kazachstane užsidegė oro linijų bendrovės „Scat“ lėktuvasBoeing 737“. Per nelaimę buvo sužeistas vienas pilietis iš Lietuvos.

Komercinis orlaivis paskendo liepsnose, kai sprogo deguonies cilindras. Tuo metu keleiviai, kurie turėjo netrukus sėsti į lėktuvą, su siaubu stebėjo įvykius iš oro uosto pastato.

Nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje matyti, kaip iš didelės skylės orlaivio fiuzeliaže veržiasi 5 metrų aukščio liepsnos. Orlaivį teks nurašyti – jo atnaujinti esą nebeįmanoma. 

Lėktuve jau dirbo inžinieriai, kai cilindras su deguonimi, esantis prie kabinos, netikėtai sprogo. Tarp inžinierių buvo ir lietuvis, kuris buvo sužeistas.

Oro linijos „Scat“ laikomos vienomis nesaugiausių pasaulyje. Tinklalapis „AirlineRatings“ naujame reitinge sausį aviakompanijai skyrė vos vieną žvaigždutę iš septynių.

Penkių pavojingiausių oro linijų lėktuvai neįleidžiami į Europos Sąjungos teritoriją.

Lėktuvas buvo ką tik atskridęs iš Kazachstano sostinės Astanos į Aktau ir turėjo netrukus vėl kilti.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojo Alvydo Šumsko žiniomis, šis trečiąją dešimtmetį įpusėjęs „Boeing 737“ priklauso vienai Lietuvoje veikiančiai lizingo bendrovei. Anksčiau juo naudojosi žlugusi nacionalinė oro bendrovė „FlyLAL“, o vėliau lėktuvas dar kelis kartus keitė šeimininkus.

„Žmogiškoji klaida techninio aptarnavimo metu“, – galimą nelaimės priežastį nurodė A.Šumskas, tačiau jis tikino neturintis duomenų, kokia tai galėtų būti klaida.  Pasak aviacijos žinovo, tokie įvykiai yra gana reti. Techninio aptarnavimo metu per metus užsiliepsnoja ne daugiau kaip pora orlaivių.

Gautos nuotraukos A.Šumską verčia manyti, kad remontuoti šio lėktuvo jau neapsimoka. Oficialių duomenų apie incidento metu nukentėjusį Lietuvos pilietį CAA dar negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.