Aliaskoje sudužo lėktuvas, žuvo devyni žmonės

Vienam pramoginių

Bendrovės, kuriai priklauso tas lėktuvas, tinklalapyje reklamuojami apžvalginiai skrydžiai hidroplanais virš Ūkanotųjų Fjordų nacionalinio gamtos paminklo.<br>AP nuotr.
Bendrovės, kuriai priklauso tas lėktuvas, tinklalapyje reklamuojami apžvalginiai skrydžiai hidroplanais virš Ūkanotųjų Fjordų nacionalinio gamtos paminklo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 26, 2015, 11:15 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:54 AM

Smarkus lietus ir vėjas ketvirtadienio vakarą privertė gelbėtojus sustabdyti operaciją kalnuotoje vietovėje už maždaug 32 km į šiaurės rytus nuo Kečikano. Pareigūnai vėl mėgins pasiekti nelaimės vietą penktadienį.

Kol kas nebuvo jokių užuominų, kodėl sudužo vienmotoris turbopropelerinis lėktuvas „DeHavilland DHC-3 Otter“. Jis buvo rastas ketvirtadienį, sudužęs ant granito uolos skardžio, maždaug 240 metrų aukštyje virš Elos ežero.

JAV nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSB) Aliaskos biuro viršininkas Clintas Johnsonas sakė, kad kol kas per anksti spėlioti apie katastrofos aplinkybes, taip pat dėl to, ar lėktuvas įsirėžė į skardį.

Pakrančių sargybos pareigūnė Lauren Steenson sakė, kad jos tarnyba apie 14 val. 15 min. vietos (penktadienį 1 val. 15 min. Lietuvos) laiku gavo pranešimą, kad tas lėktuvas vėluoja grįžti. Pareigūnai nurodė, kad avarinis signalų siųstuvas įsijungė Ūkanotųjų Fjordų nacionaliniame gamtos paminkle, o vieno sraigtasparnio pilotas pastebėjo sudužusį lėktuvą virš Elos ežero, už maždaug 1,3 tūkst. km į pietryčius nuo Ankoridžo.

Bendrovės, kuriai priklauso tas lėktuvas, tinklalapyje reklamuojami apžvalginiai skrydžiai hidroplanais virš Ūkanotųjų Fjordų nacionalinio gamtos paminklo.

„Šį neįtikėtiną gamtovaizdį sudaro stūksantys granito skardžiai, 300 metrų aukščio kriokliai, žaliuojantys atokūs slėniai ir ramūs bei skaidrūs kaip krištolas ežerai“, – rašoma tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.