Afganistane sudužo JAV naikintuvas F-16; pilotas katapultavosi

JAV naikintuvas F-16

JAV naikintuvas F-16 antradienį sudužo kildamas iš Bagramo aerodromo Afganistane, pranešė vienas pareigūnas, pridūręs, kad pilotas saugiai katapultavosi.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
JAV naikintuvas F-16 antradienį sudužo kildamas iš Bagramo aerodromo Afganistane, pranešė vienas pareigūnas, pridūręs, kad pilotas saugiai katapultavosi.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 9:55 PM, atnaujinta May 31, 2017, 5:34 AM

Pentagono atstovas spaudai Peteris Cookas sakė, kad 455-ojo ekspedicinio sparno lėktuvas sudužo apie 20 val. 30 min. vietos 19 val. Lietuvos) laiku.

„Koalicijos pajėgos užtikrina sudužimo vietos saugumą. Šios avarijos priežastis bus ištirta“, – nurodė P.Cookas, pridūręs, kad kol kas nėra jokių ženklų, kad naikintuvas sudužo dėl priešo veiksmų.

Pilotas saugiai katapultavosi ir buvo paimtas koalicijos pajėgų, o jo sveikatos būklę tikrina medikai. Trečiadienį patikslinta, kad pilotas nukentėjo. Jis gydomas bazėje.

Incidento priežastis tiriama. Tačiau naikintuvas esą nebuvo apšaudytas.

Talibano atstovas Sabiullahas Mudjahidas tuo tarpu tviteryje paskelbė, kad lėktuvą numušė talibai. Visi jame buvę žmonės esą žuvo. Tačiau Talibanas garsėja tuo, kad perdeda, skelbdamas apie savo laimėjimus.

Į šiaurę nuo Kabulo esantis Bagramas yra didžiausia JAV karinė bazė Afganistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.