Rusijoje prie aerodromo nukrito karinis lėktuvas

Rusijos Primorės krašte esančiame Černigovo rajone netoliese Černigovkos aerodromo sudužo karinis lėktuvas „Su-25“. Šiuo metu apie aukas ir nukentėjusius nepranešama, agentūra TASS cituoja portalą „newsru.com“

Rusijos Černigovo rajone prie aerodromo sudužo karinis lėktuvas „Su-25“.<br>„Youtube“ stopkadras
Rusijos Černigovo rajone prie aerodromo sudužo karinis lėktuvas „Su-25“.<br>„Youtube“ stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-30 10:39, atnaujinta 2017-05-31 04:41

Karinis lėktuvas sudužo privačiame sklype, o pilotas spėjo katapultuotis.

„Lėktuvas skrido ir staiga nei iš šio, nei iš to ėmė kristi, – tvirtino vienas įvykio liudininkas. – Dabar vieta aptverta, ten nieko neįleidžia, ten iki šiol gesina gaisrą. Bet žmonių ten lygtais nebuvo“.

Manoma, kad prieš sudūžtant lėktuvui, šis kliudė kaimynystėje esančius statinius. Tikima, kad galėjo sugesti lėktuvo varikliai.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad lėktuvas skrido be amunicijos, o per įvyki nebuvo nukentėjusių.

Černigovo gyvenvietės administracijos vadovas Vladimiras Vovkas kalbėjo su RIA „Novosti“ ir pasakojo, kad įvykio vietoje gyvenamieji namai nenukentėjo. Šios agentūros šaltinis tikino, kad lėktuvas atliko mokomąjį skrydį.

„Pilotas kabinoje buvo vienas, jis spėjo katapultuotis. Lėktuvas nukrito gyvenvietės teritorijoje, aukų nėra, katastrofos vieta aptverta“, – šnekėjo agentūros šaltinis.

„7 valandą 5 minutės Maskvos laiku paieškos grupė rado „Su-25“ pilotą, dabar jis sraigtasparniu „Mi-8“ atgabentas į aerodromą“, – atskleidė dar kitas agentūros šnekintas žmogus.

„Kol kas apie preliminarią katastrofos priežastį kalbėti anksti, išsiaiškins Gynybos ministerijos komisija, kuri įvykio vietoje bus jau po poros valandų“, – tvirtino dar kitas agentūros šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.