„Islamo valstybės“ pajamos sumažėjo 30 procentų

„Islamo valstybės“ (IV)

Nuo 2014 m.vidurio IV kontroliuojama teritorija sumažėjo apytiksliai 22 proc., o joje gyvenanti devynių milijonų žmonių populiacija sumažėjo iki šešių milijonų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Nuo 2014 m.vidurio IV kontroliuojama teritorija sumažėjo apytiksliai 22 proc., o joje gyvenanti devynių milijonų žmonių populiacija sumažėjo iki šešių milijonų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 9:39 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:27 PM

Kovą ekstremistų grupuotės pajamos sumažėjo iki 56 mln. dolerių per mėnesį. Pernai panašiu laikotarpiu grupuotės gaunamos pajamos siekė 80 mln. dolerių per mėnesį.

Tyrimus atliekančios JAV įmonės „IHS“ duomenimis, IV grupuotės kontroliuojamose naftos kasyklose kasdien išgaunamos produkcijos kiekis sumažėjo nuo 33 tūkst. barelių iki 21 tūkst. barelių. Produkcijos kiekiai sumažėjo dėl to, kad daugelį IV naftos gavybos įrenginių per antskrydžius sunaikino JAV vadovaujama koalicija.

Vyriausio „IHS“ analitiko ataskaitoje rašoma, kad IV vis dar turi daug įtakos regione, tačiau mažėjant pajamoms grupuotei bus vis sunkiau išlaikyti savo įtaką.

Nuo 2014 m.vidurio IV kontroliuojama teritorija sumažėjo apytiksliai 22 proc., o joje gyvenanti devynių milijonų žmonių populiacija sumažėjo iki šešių milijonų.

Apie 50 proc. grupuotės pajamų yra gaunamos iš mokesčių rinkimo ir turto konfiskavimo, 43 proc. – iš naftos, o likę septyni procentai gaunami parduodant narkotikus, elektros energijos tiekimo ir jai aukojamų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.