Šaudynės JAV sukrėtė dvi šeimas

JAV Ohajo ir Džordžijos valstijas sukrėtė šiurpūs nusikaltimai. Pirmojoje valstijoje dėl neaiškių motyvų buvo nušauti aštuoni šeimos nariai. O kitoje įsiplieskęs buitinis konfliktas baigėsi penkių žmonių mirtimi.

Policijos pareigūnai vis dar tebeieško aštuonis žmones nušovusio žudiko.<br>AP nuotr.
Policijos pareigūnai vis dar tebeieško aštuonis žmones nušovusio žudiko.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:57 PM

Ohajo valstijoje tragiškas incidentas įvyko Paiko apygardoje netoli Piblso, esančio 120 km į rytus nuo Sinsinačio.

JAV pareigūnai paragino Ohajo valstijos gyventojus būti atsargius, kol vis dar ieškomas aštuonis vienos šeimos narius nušovęs asmuo. Bendruomenę kausto baimė.

Tyrėjai jau apklausė daugiau nei 30 žmonių, mėgindami rasti asmenį, kuris Piketono miestelyje nušovė septynis suaugusiuosius ir vieną šešiolikmetį.

Policijos teigimu, visos aukos nužudytos šūviais į galvą.

Manoma, kad dalis šių žmonių buvo nušauti miegantys. Keturių dienų kūdikis ir kiti namuose buvę vaikai liko sveiki. Generalinis prokuroras Mike’as DeWine’as spaudos konferencijoje sekmadienį sakė, kad „tai buvo iš anksto suplanuotas aštuonių asmenų nužudymas“.

Kol kas neskelbiama, koks galėjo būti žudynių motyvas, tačiau prokuratūra pranešė trijose iš nusikaltimo vietų aptikusi marihuanos. Tiesa, lieka neaišku, ar narkotikai kaip nors yra susiję su žmonių mirtimi.

Vienas bendruomenės verslininkų Robinas Waddellis pasiūlė 25 tūkst. dolerių atlygį žmonėms, kurie gali suteikti informacijos, padėsiančios sulaikyti nusikaltėlį.

R.Waddellis teigė, kad Ch.Rhodenas ne kartą jam padėjo įvairiuose darbuose kurorte, kur jis plėtoja šeimos verslą. Verslininkas pažinojo ir aukos šeimos narius, apie juos taip pat kalbėjo teigiamai.

„Tai didelė šeima – ji šioje bendruomenėje gyvena ne vieną dešimtmetį, todėl jos narių mirtis paveikė daugelį“, – sakė R.Waddellis.

Buvusi vienos iš aukų bendradarbė Kayla Hay tikino niekada negirdėjusi, kad šeimai gali grėsti pavojus. Nė vienas jų nebuvo susirūpinęs dėl savo saugumo ar ko nors išsigandęs.

Tuo metu JAV Džordžijos valstijoje penktadienį šaudynes surengusio ir penkis asmenis nužudžiusio vyro dukra tikino, kad jos tėvas buvo „tiksinti bomba“.

Lauren Hawes sakė, kaip jos motina Angela Dent ir jos vienų metukų dukrelė slėpėsi kaimyno name, kol jos tėvas Wayne’as Anthony Hawesas nušovė penkis žmones.

Per šaudynes žuvo L.Hawes močiutė ir pusbrolis. „Jis ir anksčiau grasindavo, bet nemaniau, kad jis taip gali pasielgti. Trumpai tariant, jis buvo tikra tiksinti bomba“, – kalbėjo amerikietė. Kolumbijos apygardos policijos atstovas kapitonas Andy Sheddas pranešė, kad penktadienio vakaro šaudynės prasidėjo dėl buitinio konflikto.

26 metų L.Hawes patvirtino, kad jos tėvai buvo susipykę, nes motina prieš savaitę jį paliko ir išsinešė visus daiktus – jos sutuoktinis po to sunkiai atsigavo. Pareigūnai dviejuose maždaug pusantro kilometro vienas nuo kito nutolusiuose namuose aptiko dviejų moterų ir trijų vyrų lavonus.

Nusižudžiusio įtariamo šaulio W.A.Haweso kūnas šeštadienį buvo rastas jo namuose. (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.