Prie Niujorko ant seklumos užplaukė keltas su 27 žmonėmis

Prie Niujorko ant seklumos trečiadienį vakare buvo užplaukęs keltas su 27 žmonėmis, kuris ten buvo įstrigęs kelias valandas.

 Keltas užplaukė ant seklumos.<br> „Twitter“ nuotr.
 Keltas užplaukė ant seklumos.<br> „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2017, 8:52 AM, atnaujinta Dec 28, 2017, 8:55 AM

Tai jau antras toks su neseniai išplėsta Niujorko keltų tarnyba susijęs incidentas per vieną mėnesį. Keleivių evakuacija spaudžiant 7 laipsnių pagal Celsijų šaltukui, užtruko iki vėlumos, apie sužeistus žmones nepranešama.

Miesto remiamas privatus keltas iš Rokavėjaus pusiasalio Kvinse išplaukė 17 val. 15 min. vietos laiku ir plaukė į Žemutinį Manhataną, bet maždaug po 10 minučių, kaip pasakojo keleivis Jake'as Nicholsonas, „tiesiog džergždamas sustojo“.

21 metų J. Nicholsonas, studijuojantis Loyolos universitete Merilando valstijoje, pasakojo, jog iš pradžių keleiviams buvo pasakyta, kad įvyko mechaninė klaida, o paskui – kad keltas užplaukė ant seklumos ir kapitonas bando atbulomis nuplukdyti keltą nuo jos.

Keleivių evakuacija prasidėjo maždaug 19 val. 30 min., visi jie saugiai buvo baigti evakuoti prieš 23 valandą. Pareigūnai sakė, kad keltas naktį bus nutemptas nuo seklumos.

Į Rokavėjų ir iš jo plaukiojantys keltai yra dalis šią vasarą pradėto 335 mln. dolerių (281,6 mln. eurų) vertės projekto pasinaudojant vandens keliais sumažinti krūvį Niujorko viešojo transporto sistemai. Šie keltai, kuriais kelionė kainuoja 2,75 dolerio (2,3 euro), yra atskiri nuo garsiųjų nemokamų keltų, seniai plaukiojančių tarp Manhatano ir Staten Ailando.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.