Oregone ant kalno žuvo alpinistas

Oregono valstijoje JAV šiaurės vakaruose ant Hudo kalno žuvo alpinistas, o dešimtys gelbėtojų gelbėjo dar mažiausiai aštuonis sužeistus arba įstrigusius žmones, antradienį pranešė pareigūnai. 

 Ant šio populiaraus snaudžiančio ugnikalnio į rytus nuo Portlando yra žuvę mažiausiai 46 žmonės, visi – nuo 2002 metų. <br> AP nuotr.
 Ant šio populiaraus snaudžiančio ugnikalnio į rytus nuo Portlando yra žuvę mažiausiai 46 žmonės, visi – nuo 2002 metų. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-14 08:09

Netoli viršukalnės buvusius alpinistus užklupo akmenų ir ledo griūtis. 

Alpinistą, nukritusį iš maždaug 210–300 m aukščio, atvežus į vietos ligoninę buvo konstatuota jo mirtis, nurodė Klakamaso apygardos šerifo biuras. Jo tapatybė, kol nepranešta šeimai, neskelbiama. 

„Kita alpinistų grupė tebėra ant Hogsbeko (gūbrio) – šiuo metu žinome apie 7–8 alpinistus. Vienas yra sužeistas, bet sužeidimai neatrodo keliantys pavojų gyvybei“, – socialiniame tinkle „Twitter“ anksčiau rašė šerifo įstaiga. 

Vėliau pareigūnai pranešė, visi alpinistai, kurie buvo įstrigę ant Oregono aukščiausio kalno, kurio aukštis – 3 429 m, yra saugūs. 

Šerifo įstaiga nurodė, kad gelbėtojai trims alpinistams padėjo saugiai nusileisti. Rogėmis ir virvėmis buvo nuleista moteris, sakiusi negalinti pajudėti. 

Steve'as Rollinsas iš Portlando kalnų gelbėtojų tarnybos sakė, kad ši moteris į viešbutį „Timberline Lodge“ ant Hudo kalno buvo atgabenta prieš 20 val. vakaro. 

Kiti alpinistai nusileido patys. 

Ant šio populiaraus snaudžiančio ugnikalnio į rytus nuo Portlando yra žuvę mažiausiai 46 žmonės, visi – nuo 2002 metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.