Skaniai ir daug pavalgyti mėgstančios I. Stasiulevičiūtės laisvalaikis - virtuvėje

Grupės „ŠarkA“ atlikėja ir televizijos laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė (23 m.) gali džiaugtis puikia figūra. Tačiau tai - visai ne griežtų dietų rezultatas. Mergina niekada dėl to nesuko galvos, negana to, vienas mėgstamiausių Ievos užsiėmimų – valgio gaminimas. Gardžiais patiekalais atlikėja palepina ne tik save, bet ir mylimąjį Vytautą Šapranauską bei bičiulius.

„Aš esu žmogus, mėgstantis pavalgyti. Į lėkštę mielai deduosi tiek virtą, tiek keptą mėsą, žuvį ar daržoves. Žinau, kad reiktų derinti produktus, tačiau ne visada tai pavyksta“, - šypsojosi atlikėja, dieną pradedanti ar užbaigianti smaguriaudama saldėsiais.<br>R. Neverbicko ir "Reuters" nuotr.
„Aš esu žmogus, mėgstantis pavalgyti. Į lėkštę mielai deduosi tiek virtą, tiek keptą mėsą, žuvį ar daržoves. Žinau, kad reiktų derinti produktus, tačiau ne visada tai pavyksta“, - šypsojosi atlikėja, dieną pradedanti ar užbaigianti smaguriaudama saldėsiais.<br>R. Neverbicko ir "Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 20, 2012, 1:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:57 PM

Ieva virtuvėje - dažnas svečias. Atlikėja sakė, kad smagiausia gaminti tuomet, kai tai darai dėl pramogos, o ne dėl būtinybės. Tik tada maisto ruoša teikia malonumą. Mergina atsimena laikus, kai jos močiutė šeimynai kiekvieną dieną ruošdavo po tris skirtingus valgius. „Ir iš kur tiek fantazijos ji turėjo?“ - stebėjosi I. Stasiulevičiūtė.

Ant pietų ar vakarienės stalo Ievos namuose būna ne vienas ir ne du valgiai. Mergina visada paruošia tiek užkandžių, tiek karštų patiekalų. „Aš esu žmogus, mėgstantis pavalgyti. Į lėkštę mielai deduosi tiek virtą, tiek keptą mėsą, žuvį ar daržoves. Žinau, kad reiktų derinti produktus, tačiau ne visada tai pavyksta“, - šypsojosi atlikėja, dieną pradedanti ar užbaigianti smaguriaudama saldėsiais.

Vienas mėgstamiausių Ievos užkandžių - karšta alyvuogių užtepėlė su karamelizuotais svogūnais. Šį receptą ji pamatė „Virtuvės mitų griovėjų“ kulinarijos knygoje.

„Nors alyvuogių užkandžio receptas ne mano pačios išrastas, tačiau mielai juo dalijuosi su visu pasauliu. Užtepėlė puikiai dera su prancūzišku batonu. Dažnai gaminu čili troškinį. Iš močiutės receptų lobyno nugvelbiau ukrainietiškų barščių gaminimo būdą. Negaliu atsispirti vištienos sparneliams“, - pasakojo I. Stasiulevičiūtė.

Besisukdama virtuvėje Ieva išranda ir kažką naujo bei savito. Merginai patinka gaminti patiekalus iš mėsos, kurią prieš kepant ar troškinant, reikia marinuoti.

„Ir tai nebūtinai turi būti kiauliena ar jautiena. Tenka paruošti marinatą ir žvėrienai. Tačiau labiausiai didžiuojuosi marinatu antienai, kurio idėja kilo kartu su Gintare Valaityte dalyvaujant televizijos projekte“, - portalui lrytas.lt sakė Ieva.

Mergina pasakojo, kad televizijos projekto finale ji ir G.Valaitytė ruošė anties krūtinėlę ir visai atsitiktinai išrado puikų marinatą, į kurio sudėtį įeina garstyčios, medus, daug čili pipirų, Provanso žolelių ir druskos: „Nepakeičiamas marinatas anties krūtinėlei. Patariu juo gausiai apipilti mėsą, kad kepant keptuvėje atsirastų traški plutelė.“

Prie taip paruoštos anties krūtinėlės Ieva pataria garnyrui patiekti bulvių.

„Turiu firminį bulvyčių receptą. Jos fantastiškos! Mmm, pagalvojau ir užsimaniau“, - juokėsi Ieva.

I. Stasiulevičiūtė bulves supjausto vieno kąsnio dydžio kubeliais, tada jas apverda, sumaišo su anties taukų, čili pipirų, Provanso žolelių ir druskos mišiniu. Galima viską sudėti į keptuvę ir apkepti arba, jeigu skubate, patiekti tik virtas.

„Anties taukai bulvėms suteikia ypatingą skonį. Žinau, kad tai riebu ir nelabai sveika, bet kartais galima pasilepinti“, - šyptelėjo Ieva.

Pastaruoju metu atlikėja stengiasi mėsos vartoti mažiau, todėl namuose dažnai gamina burokėlių ir fetos sūrio užkandį. Mėgsta ir valgius su baklažanais. I. Stasiulevičiūtei galėtų neegzistuoti nebent paprika, būtent šios daržovės niekada nerasi jos šaldytuve.

„Vienoje keptuvėje pakepinu burokėlius, o kitoje - saulėgrąžų sėklas arba riešutus. Kai burokėliai apskrusta, reikia užpilti sėklas ir uždėti fetos sūrio. Sotumo jausmas laikinas, bet labai gardu“, - tikino Ieva.

Greitojo maisto restoranuose I. Stasiulevičiūtė taip pat dažna viešnia. Ji ten užsuka su kitomis grupės narėmis: Kristina Ivanova ir G. Valaityte. Nors merginos žino, kad ten maistas nėra pats sveikiausias, įtemptas koncertų grafikas dažnai nepalieka kito pasirinkimo, kaip tik vakarieniauti ten.

Paklausta, kaip jai pavyksta išlaikyti lieknas kūno linijas, Ieva patikino, kad svarbiausia nepersivalgyti. Ji valgo daugiau nei du kartus per dieną, tačiau nedidelėmis porcijomis: „Negalima persivalgyti, tada maistas nebeteikia malonumo, skrandyje jauti sunkumą. Manau, kad nestorėju dar ir todėl, kad esu jauna. Mano amžius dar toks, kad kelerius metus galiu per daug negalvoti, ką valgau.“

Keliaudama po egzotiškas šalis I. Stasiulevičiūtė būtinai paskanauja vietinės virtuvės patiekalų. Net drįsta ragauti to, ko nelabai pažįsta. „Pastebėjau, kad kai kuriose užsienio šalyse, kuo baisesnis restorano interjeras, tuo skanesnis maistas. Manau, kad keliauti verta vien todėl, kad galėtum skaniai pavalgyti“, - šypsojosi Ieva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.