„Virtuvės mitų giovėjų“ trijulės vaišės - iš savo daržo

Laistyti pomidorus, tupinėti apie bulves – argi tokia veikla gali būti įdomi jauniems vyrams? Savo kulinariniais projektais stebinanti stilinga vilniečių trijulė – Alfas Ivanauskas (28 m.), Ali Gadžijevas (28 m.) ir Martynas Praškevičius (30 m.) – netgi mėgaujasi tuo. Vyrai už Vilniaus turi sklypą, kuriame mielai kapstosi.

Iš kairės: kulinarai Martynas Praškevičius, Ali Gadžijevas ir Alfas Ivanauskas džiaugiasi savo pirmuoju bulvių derliumi, užderėjusiu kibiruose.<br>N. Paluckas
Iš kairės: kulinarai Martynas Praškevičius, Ali Gadžijevas ir Alfas Ivanauskas džiaugiasi savo pirmuoju bulvių derliumi, užderėjusiu kibiruose.<br>N. Paluckas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Stilius")

Jul 26, 2012, 11:55 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:27 PM

Šie trys kulinarai savo sklype nepaiso taisyklių, kurių laikosi dauguma sodininkų. Pavyzdžiui, bulves jie augina kibire. Jei jis spalvotas ar įdomaus dizaino, puikiai tinka balkonui ar terasai papuošti.

„Draugams dovanojame žydinčias bulves, o ne gėles. Vėliau jie ir šviežių bulvyčių išsivirti gali”, – pasakojo Alfas.

Jis su bičiuliais turi maždaug 6 arų sklypą su šiltnamiu.

Kai kulinarai ruošia vaišes, būtinai ką nors panaudoja iš savo užaugintų gėrybių.

Be daugeliui įprastų vaisių, daržovių, prieskonių, vyrai augina ir retus augalus. Pavyzdžiui, kaktusinius agurkus. Skonis ir išvaizda – kaip įprastų, tačiau iš išorės daržovė atrodo spygliuota. Egzotiškos išvaizdos agurkai papuošia salotas.

Kaip ir žemuoginių špinatų uogos, kurios atrodo lyg avietės, o skonis – lyg žirnio ankšties.

Ne visi šiame sklype atpažintų cukinijas, baklažanus, porus, morkas, pomidorus, nes šie augalai yra arba miniatiūriniai, arba labai dideli ir visai kitokios spalvos, nei įprasta. Pavyzdžiui, baklažanai, pasirodo, gali būti geltoni, dramblio kaulo spalvos ar margi.

Sėklos į daržą atkeliauja iš viso pasaulio – kulinarai parsiveža patys ar jų atsiunčia draugai.

Šis sumanymas ne tik padeda pagražinti, papildyti Alfo, Ali ir Martyno ruošiamus patiekalus. Vyrams tai – atgaiva sielai.

„Esame sutarę, kad suirzę, be nuotaikos į virtuvę nekelsime kojos. Tuomet puikiai galima atsipalaiduoti darže ir sode. Mums patinka ir draugų susibūrimai, šėlsmas baruose, naktiniuose klubuose, bet buvimas gamtoje – labiausiai. Laukiame ir rudens – tuomet dažną savaitgalį traukiame į mišką grybauti”, – apie laisvalaikio pomėgius pasakojo Alfas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.