Jūros šventės skanėstus nurungė žuvienė

Nuo vidurdienio Klaipėdos senamiestyje kunkuliuoja didžiulis puodas žuvienės. Pavaišinti čia pat išvirta sriuba iš ką tik sugautos Baltijos jūros žuvies visus Jūros šventės svečius pasišovė patys žvejai. Tiltų gatvėje nutįso eilės norinčių nemokamai paragauti žuvienės ir keptos žuvies. Iki pavakarės čia bus išdalinta ne tik 400 litrų sriubos, bet ir 3 tūkst. prizų.

Žuvienė šeštadienį tapo geidžiamiausiu šventės gardėsiu.<br>E. Petkutė
Žuvienė šeštadienį tapo geidžiamiausiu šventės gardėsiu.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2012, 3:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:36 PM

Žuvies skanėstai nesunkiai nurungė mėsos gardėsius ir saldumynus, kurių apstu palei Danę nusidriekusiose lauko kavinėse.

Šis renginys - vienas iš Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vykdomo Europos žuvininkystės fondo remiamo projekto „Jūrinių žuvų ir jų produktų naujų rinkų plėtra ir skatinimo Pasak „Jūrinės žuvies fiestos“ renginio organizatorių, Jūros šventė yra pats tinkamiausias metas lietuvius pratinti prie žuvies skonio – į šventę suplūsta visa Lietuva, ir būtų neteisinga, jei uostamiesčio širdyje karaliautų ne žuvienės, o kepamo šašlyko kvapas.

Be žuvies patiekalų degustacijos renginyje dar vyksta viktorinos, mįslių konkursai. Jūros šventės svečiai gali parungtyniauti žvejo-melagio varžytuvėse, o atsakę į suktus renginio vedėjo klausimus gaus prisiminimui įspūdingų suvenyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.