Vietoj vestuvinio torto - blynai ir kava

Blynai, ledai ar kava gali pakeisti vestuvinį tortą. Nesutinkate ir manote, kad jaunavedžiams būtina kartu valgyti grietininį tortą? Pažvelkite į viską kiek kitaip, juk nebūtinai ant stalo turi stovėti tortas, kuris, rodosi, ramsto dangų. Svečius galima pavaišinti ir kitokiais saldumynais.

Vestuvinį tortą galima pakeisti kitais saldumynais.<br>Flickr
Vestuvinį tortą galima pakeisti kitais saldumynais.<br>Flickr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 1:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:07 PM

Naujienų portalas Businessinsider.com siūlo originalių sprendimų, kaip pamaloninti svečius ir išsiskirti iš minios. Štai jums devyni saldumynai, kuriuos patiekdami galite sukurti gražų ir išskirtinį vestuvinių vaišių stalą. 1. Ledai

Karštą dieną nedaugelis nori valgyti riebius ir organizmą apsunkinančius tortus. Tokiomis akimirkomis žmonės mieliau renkasi šaltus ir gaivius desertus, todėl ledai – idealus sprendimas. Be to, jie puikiai atgaivina po audringų šokių.

Ledus svečiams galima patiekti su šokoladu, vaisiais, uogomis, sirupu, todėl savo mėgstamą skonį atras kiekvienas. Taip pat vestuvėse populiarėja šaldytas jogurtas, vaisių šerbetas.

2. Pyragas

Kas sakė, kad pyragas yra prasta desertas? Pyragų rūšių yra tiek daug, kad visai nesunku rasti tinkamą net vestuvėms. Taigi čiupkite skardą ir eikite kepti pyragų.

Tik nepamirškite, kad šiltuoju metų laiku reikėtų kepti pyragus, pagardintus šviežiomis uogomis ar vaisiais. O šokoladiniai pyragai yra tinkamiausi spaudžiant šalčiui.

Jeigu norite pyragą dar labiau pagardinti ar papuošti, patiekite jį su ledais ar plakta grietinėle.

3. Blyneliai

Vienas pigiausių variantų – lietiniai blynai. Norint juos pagaminti reikia tik trijų paprastų ingridientų: miltų, kiaušinių ir cukraus. Iškeptus patiekite su mėgstamais vaisiais, sirupu ar plakta grietinėle.

Manote, kad blyneliai yra netinkamas desertas iškilmėms? Būkite kūrybingi! Garnyras gali pakeisti net paprasčiausią patiekalą, todėl prie blynelių derinkite citriną su medumi ar šokoladą su bananais.

4. Įdaryti vamzdeliai

Šiais traškiais rikotos sūriu įdarytais vamzdeliais jau nuo seno vaišinami visi siciliečių svečiai. Amerikiečiai juos pritaikė ir vestuvių stalui. Ten sūriu įdaryti vamzdeliai neretai pakeičia tortą.

Dabar siūloma išbandyti begalę šio deserto variantų. Vamzdeliai gardinami juoduoju šokoladu ir pistacijomis ar cinamonu ir apelsinais.

Vamzdelius lengva paruošti, patogu gabenti iš vienos vietos į kitą. Juos galima patiekti kiekvienam svečiui individualiai ar sudėti į vieną didelį padėklą.

5. Kreminiai pyragaičiai

Nenuostabu, kad kreminiai pyragaičiai vis dažniau nuo stalo nustumia tradicinius vestuvinius tortus. Juk jie atrodo visai kaip mažyčiai tortai. Todėl juos galima puošti įvairiais kremais, saldainiais, uogomis.

Kreminius pyragaičius patariama patiekti kiekvienam svečiui atskirai.

6. Saldainių stalas

Toks saldainių stalas gali būti idealus variantas porai, nenorinčiai sukti galvą dėl saldumynų.

Išsirinkite savo mėgstamiausius saldainius, draže, šokoladą. Pasirinkite indus, kurie vizualiai derėtų prie jūsų vaišių stalo ir pripirkite daug saldumynų. Tokie saldainiai, regis, „susivalgo“ patys.

7. Sausainiai

Businessinsider.com siūlo svečius pavaišinti mažyčiais sausainiais. Vienintelė galinti iškilti problema – kokius sausainėlius išsirinkti.

Patiekite pačius populiariausius, kuriuose yra daug juodojo šokolado ir sausainius, su baltuoju šokoladu ir riešutais. Tokiu atveju bus patenkinti kiekvieno svečio įgeidžiai.

8. Saldi kava su šokoladu

Ko gero, deserto vietoje patiekti vien kavą, yra vienas neįprasčiausių sprendimų. Tačiau, toli gražu, ne prasčiausias.

Kodėl rekomenduojama kava? Yra begalė patarimų, kaip paskaninti šį karštą gėrimą. Vienas jų, siūlo užpilti lengvą espreso kavą ant išlydyto juodojo šokolado. Pagardinkite pienu ir turėsite nepakartojamą gėrimą.

Jeigu pasirūpinsite kava, jūsų svečiai neužsnūs ir šventė tęsis iki ryto.

9. Vaisiniai pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos krepšelis, užpildytas uogomis, uogiene ar pudingu, patrauks kiekvieno svečio dėmesį. Pyragaičių skonis taip pat neturėtų nieko nuvilti.

Per šventę patiekite platų pyragėlių asortimentą tam, kad svečiai galėtų išsirinkti labiausiai patinkančius. Bene populiariausiais šių pyragėlių įdarais yra laikomi skrudinti migdolai, vyšnios, cukruotos citrinos.

Papuoškite krepšelius plakta grietinėle ar pabarstykite šokolado drožlėmis. Taip pyragaičiai taps tikrai ypatingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo