Kaip susilaikyti nuo vėlyvos vakarienės?

Visiems seniai žinoma taisyklė: nori sulieknėti, neprisišveisk prieš eidamas miegoti. Kita taisyklė: Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui. Amerikiečiai net sugalvojo specialią dietą, kurią pavadino „Minus vakarienė“. Pagal tą dietą, kategoriškai negalima valgyti vakare, antraip, niekada nenumesite svorio. Žodžiu, viskas labai paprasta: neprisivalgykite prieš eidami miegoti ir sulieknėti pavyks daug greičiau, nei galėtumėte tikėtis.

Pasistenkite anksčiau išsivalyti dantis. Kaip bebūtų keista, tačiau daugumai žmonių vien mintis, kad teks vėl teršti jau išsivalytus dantis, sulaiko juos nuo vėlyvos vakarienės.<br>„Reuters“
Pasistenkite anksčiau išsivalyti dantis. Kaip bebūtų keista, tačiau daugumai žmonių vien mintis, kad teks vėl teršti jau išsivalytus dantis, sulaiko juos nuo vėlyvos vakarienės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-11 10:31, atnaujinta 2018-03-17 10:52

Тik viena bėda: daugumai žmonių – pernelyg sunki užduotis atsisakyti vakarienės, todėl retas kuris gula į lovą tuščiu pilvu. Pirmiausiai dėl to, jei jis grįžta iš darbo namo aštuntą valandą vakaro, o anksčiau pavalgyti neturėjo galimybės.

Todėl, jei jaučiate, kad nevalgyti vakarienės jums – didžiulis stresas, jokiu būdu neatsisakykite jos, bet pasistenkite valgyti neskubėdami, ramiai, mažais kąsneliais, kaip to reikalauja jūsų organizmas.

Nes per dieną patirta nervinė įtampa ar stresas, nesuteiks jums nei sveikatos, nei grožio, jei išalkę pradėsite kimšti kas tik papuola po ranka. O jei vis dėl to pavyktų per jėgą atsisakyti vakarienių, tikriausiai numesite svorio, bet nukentės sveikata ir nervai, todėl ateityje galite susidurti su gana rimtomis problemomis. Būtent šiai kategorijai žmonių ir pavojinga nevalgyti prieš einant miegoti.

O tiems, kuriems tiesiog sunku susilaikyti nuo vėlyvos vakarienės, dietologai siūlo tokias rekomendacijas:

1. Niekados nekankinkite savęs alkiu. Suvalgykite bent kokį nors lengvą vaisių desertą ar neriebų jogurtą. Tokia vakarienė jums nepridės kalorijų, užtat numalšinsite alkį. Galimi ir kiti nelabai kaloringos, bet rimtesnės vakarienės variantai. Pavyzdžiui, galite leisti sau suvalgyti nedidelį virtos vištienos gabalėlį ir nedaug troškintų daržovių ar daržovių salotų, taip pat omletą, suplaktą iš 1-2 dviejų kiaušinių ir šlakelio pieno. Tačiau pasigaminkite jį mikrobangų krosnelėje be riebalų.

Beje, jei vėlai vakare tuščias pilvas pradeda gurgti iš nepasitenkinimo, suvalgykite 20 g sūrio. Nustatyta, kad būtent tiek gramų sūrio, suvalgyto prieš einant miegoti, padeda greičiau užmigti. O žmogui, kuris gula į lovą alkanas, tai ypatingai svarbu.

2. Jeigu vakare pagulėtumėte šiltoje vonioje ar pastovėtumėte duše po tekančio šilto vandens srove, tai taip pat padėtų jums greičiau užmigti.

3. Vienas iš paprasčiausių būdų, kaip nevalgyti prieš naktį – nepirkti kaloringų produktų, kurie jus gundytų vien savo išvaizda. Jei užtenka pasiryžimo, tai pripildykite šaldytuvą vaisiais ir daržovėmis.

4. Išbraukite iš savo mitybos raciono įvairius prieskonius. Žinia, jie stiprina apetitą. Todėl po kvapnių pietų jums bus labai sunku atsisakyti vakarienės.

5. Pasistenkite anksčiau išsivalyti dantis. Kaip bebūtų keista, tačiau daugumai žmonių vien mintis, kad teks vėl teršti jau išsivalytus dantis, sulaiko juos nuo vėlyvos vakarienės.

6. Vartokite pakankamą kiekį maisto per dieną. Todėl nepamirškite būtinai papietauti. Kitaip tariant, laikykitės teisingos mitybos principų.

P.S. O jeigu jums nepadeda nė vienas iš čia išvardintų patarimų ir jūs toliau kenčiate alkį vakarais, galima drąsiai tvirtinti: jums netinka amerikiečių siūloma dieta „Minus vakarienė“. Nekankinkite savęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.