Ištikimiausiems pirkėjams – įspūdingo sūrio degustacija

109 kilogramai. Tiek svėrė Rokiškio sūrininkų pagamintas didžiulis tradicinės formos ir skonio varškės sūris, pagamintas specialiai prekybos tinkle „Maxima” rugsėjį rengiamoms Sūrio dienoms.

Ištikimiausiems pirkėjams – įspūdingo sūrio degustacija.<br>"Maxima"
Ištikimiausiems pirkėjams – įspūdingo sūrio degustacija.<br>"Maxima"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 11:55 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:50 PM

Sostinės Mindaugo gatvėje esančioje parduotuvėje „Maxima” vakar nuo pat ryto eksponuojamas sūris milžinas 17 valandą buvo supjaustytas – juo nemokamai pasivaišino visi „Maxima” parduotuvės klientai. Varškės sūrį milžiną prekybos tinklo užsakymu pagamino bendrovė „Rokiškio sūris“.

„Per Sūrio dienas „Maxima” parduotuvėse vyks daugybė degustacijų, jų metu savo klientams pasiūlysime paragauti net 1,5 tonos pačių įvairiausių rūšių sūrių iš viso pasaulio“ , – sakė bendrovės „Maxima LT” Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

„Maxima” parduotuvėse iš viso galima įsigyti apie 400 rūšių sūrių. Tai lietuviški ir užsienio gamintojų kietieji, minkštieji, lydyti, pelėsiniai, tepamieji ir varškės sūriai. Su įvairiais priedais, pagardais ar be jų.

Tiesa, užsienyje pagaminti sūriai sudaro tik šeštadalį parduodamų šių gaminių. „Lietuvos pirkėjai mėgsta lietuviškus sūrius, o mūsų šalies gamintojai tikrai neatsilieka nuo kolegų užsienyje”, – teigė L. Muižienė.

Perkamiausi Lietuvoje yra fermentiniai sūriai – beveik pusė (46 proc.) visų prekybos tinkle „Maxima” parduodamų sūrių yra būtent tokie. Antroji vieta pagal pardavimą (16 proc.) tenka varškės sūriams, trečioji (10 proc.) – lydytiems. „Maxima” klientai į pirkinių krepšelį dažnai deda ir bri sūrius su baltuoju pelėsiu, taip pat skylėtąjį masdamą. Iš kietųjų sūrių populiariausias lietuviškas „Džiugas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.