Prancūzo pasiūlymas vakarienei - midijos su baltojo vyno padažu (receptas)

Kauno restorane „Gralis“ nuo rugsėjo pradžios veikiančioje Kulinarijos akademijoje, kurioje mokoma ruošti prancūziškus patiekalus, bene didžiausio lankytojų susidomėjimo sulaukė trečioji pamoka. Jos metu buvo mokoma ruošti valgius iš jūrų gėrybių.

Lrytas.lt skaitytojams - midijų su baltojo vyno padažu receptas.<br>M. Patašius
Lrytas.lt skaitytojams - midijų su baltojo vyno padažu receptas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 24, 2012, 1:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:04 PM

Iš Prancūzijos regiono Burgundijos kilęs profesionalus virėjas Patrickas Olejniczakas kursų dalyviams rodė, kaip gurmaniškai patiekti midijas, austres ir jūrų sraiges.

Kulinarijos akademijos lankytojai pirmiausia mokėsi ruošti midijas vyno, sviesto ir grietinėlės padaže, skanintame baltaisiais pipirais ir petražolėmis.

Lrytas.lt skaitytojams - midijų su baltojo vyno padažu receptas.

Sudėtis

Midijų 1,5 kg; svogūnų 2; sauso baltojo vyno 0,5 litro; sviesto 180 g; gietinėlės 250 g; miltų 50 g; druskos; baltųjų pipirų; petražolių.

Gaminimas

100 g sviesto dėkite į puodą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies, supjaustykite ir sudėkite svogūnus. Maišykite, kad neprisviltų. Supilkite baltąjį vyną ir leiskite masei užvirti. Po to sudėkite midijas ir smulkiai sukapotas petražoles. Virkite apie 5 minutes.

Midijas iš puodo išimkite su kiaurasamčiu, o sultinį panaudosite padažui ruošti. Atskirame inde ant silpnos ugnies ištirpinkite likusį sviestą, supilkite šiltą midijų sultinį, suberkite miltus ir supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, grūstais baltaisiais pipirais. Viską išmaišykite ir pilkite ant išvirtų midijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.