Studentų kulinariniame iššūkyje nugalėjo desertu paverstas bulvių pyragas

Kad iš bulvių galima pagaminti ne tik tradicinių, bet ir absoliučiai netikėtų patiekalų įrodė šešios merginų poros, vakar susigrūmusios studentų kulinariniame iššūkyje. Specialaus konkurso, kurio tema buvo „Bulvės bulvėms nelygios“ laimėjo netradiciškumu, skoniu ir pateikimu išsiskyręs pyragas „Šokoladinė intriga“, kuriam buvo panaudota beveik puskilogramis bulvių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2012, 3:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:05 AM

Vilniaus kolegijos sveikatos priežiūros fakultete studijuojančios Greta Bagdonaitė ir Simona Tratulytė savo pyragui be pagrindinio ingrediento – virtų trintų bulvių – taip pat naudojo maltus migdolus, kiaušinius, manų kruopas, abrikosų džemą ir šokoladinį glajų.

Ragaujant šį pyragą ir konkurentėms, ir konkurso komisijai buvo sunku patikėti, kad jis pagamintas iš bulvių, o pirmąją konkurso vietą laimėjusios merginos džiaugėsi priartėjusios prie pagrindinio konkurso prizo – galimybės apsigyventi viename iš Vilniaus kolegijos bendrabučių specialiai įrengtame kambaryje.

Antrąją vietą komisija skyrė Veronikos Liachovič ir Beatričės Lukoševičiūtės pagamintiems traškiems bulvių piršteliams „Nebūk vienas kaip pirštas“. Šios vilnietės, teminiam konkursui pasipuošusios bulvių maišais, ne mažiau nei iš kitų miestų į Vilnių studijuoti atvykusios kolegės norėtų gyventi prabangiausiame studentiškame bendrabučio kambaryje.

Trečioje vietoje liko geltonos spalvos apranga išsiskyrusios Miglės Razmytės ir Indrės Pusvaškytės pagamintas ir eiliuotai pristatytas bulvių vyniotinis „Vyniok su manimi“.

Komisiją eilėmis pradžiugino ir praėjusių metų kulinarinio konkurso nugalėtojos Gintarė Jušaitė ir Gintarė Šukevičiūtė, šįkart pagaminusios skaniuosius išgręžtukus. Ne mažiau skaniu patiekalu „Aukštai-žema“ hibridizacija bei komandiniu aukštaitės ir žemaitės įvaizdžiu komisiją bandė „papirkti“ Eleonora Skrupskytė ir Gabija Butėnaitė. Tuo tarpu aprangos dizainą studijuojančios Monika Kutyš ir Greta Jončaitė metė iššūkį ne tik moderniu įvaizdžiu, bet ir šmaikščiu, su recepto ingredientais nesutampančiu patiekalo pavadinimu „Bum bum bum, silkė su medum“.

Visos šešios merginų poros dar turi šansą tapti specialaus kambario laimėtojomis, nes prie kulinarinio iššūkio rezultato prisidės ir komisijos vertinimas, besiremiantis pretendenčių pateiktomis anketomis ir gyvu įspūdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.