Šeši mitai apie vėlyvą vakarienę

Dažnas galvoja, kad norint numesti svorio, užtenka atsisakyti vakarienės. Taip ar ne, galima išsiaiškinti išanalizavus kai kuriuos vėlyvos vakarienės ypatumus. Mokslininkai nustatė, kad 46 procentai žmonių savo dienos mitybos racioną perkelia į vakarą – po 17 valandos, rašo krasota.uz. Tyrėjų tvirtinimu, net ir toks neproporcingas maistinių resursų paskirstymas per dieną nebūtinai turi daryti neigiamą įtaką figūrai. Didžiausią įtaką daro ne tai, kurią valandą žmogus valgo, o ką valgo.

Makaronai, priešingai nei vyrauja nuomonė, nekenkia dailioms figūros formoms.<br>123rf
Makaronai, priešingai nei vyrauja nuomonė, nekenkia dailioms figūros formoms.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2012, 11:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:01 AM

1. Daugelis galvoja, kad valgant vakare gana sparčiai priaugama svorio. Iš tikrųjų viskas priklauso nuo to, ką jūs valgote, kokiais kiekiais. Pavyzdžiui, figūrai labiau pakenks, jeigu suvalgysite vieną nedidelę riekelę duonos, ant kurios storu sluoksniu užtepta sviesto ir uždėta riebi dešra nei didelę lėkštę troškintų daržovių bei gabalėlį žuvies. Svarbu ne karštas ar šaltas patiekalas, o jo kaloringumas.

2. Klysta ir tie, kurie mono, kad vėlai valgomi vaisiai negali negatyviai atsiliepti figūrai. Visgi kai kuriuose vaisiuose yra daug fruktozės, todėl figūrai tie vaisiai daro panašų ar net tokį pat poveikį kaip ir cukrus, ypač, jei jie vartojami prieš pat einant miegoti.

Vaisius patartina valgyti kaip desertą per pusryčius ar po pietų. Taip pat galima suvalgyti jų ir per pertraukas tarp pusryčių ir pietų. Tai ne tik naudinga, bet ir numalšinsite alkį. Tačiau būkite atsargūs su bananais, vynuogėmis, mangais ir kai kurių rūšių obuoliais. Suvalgius vaisių prieš einant miegoti, neretai išpučia pilvą ir tas sunkumas gali jaustis ryte.

3. Nereikėtų bijoti vakare suvalgyti spagečių. Kažkodėl tikima, kad nuo jų labai greitai storėjama. Kalorijų esmė ne makaronuose, o kokį padažą užpilsite ant jų. Jei įprastą ir savo mėgstamą riebų padažą iškeisite į pomidorų, tai figūros problemų pavyks išvengti. Be to, reikėtų rinktis makaronus, pagamintus iš kviečių rūšių.

4. Taip pat daugelis galvoja, kad norint nepriaugti svorio, vakare reikia valgyti mažai ir tik lengvą maistą. Iš tikrųjų galite pavalgyti sočiai ir vakare, o ne pirmoje dienos pusėje, kaip pataria dietologai. Tačiau, jei taip nuspręsite padaryti, reikėtų turėti omeny, kad per dieną neturėtumėte išnaudoti visos kalorijų normos. Priešingu atveju, vakaro vaišės nusės ant klubų, užpakalio ir pilvo.

5. Vis dėlto geriausiai paskutinį kartą tą dieną valgyti likus trims valandoms iki einant miegoti. Vyrauja nuomonė, kad norint išvengti papildomų kilogramų po šeštos valandos vakaro nieko negalima imti į burną.

Visgi dabar daug žmonių eina miegoti ne anksčiau kaip vidurnaktį ir tarp valgymų praeina nemažai laiko, o tai gali negatyviai atsiliepti sveikatai. Tačiau, jei pavalgysite prieš einant gulti, tai virškinimo procesas gali sutrikdyti miegą ir atsikelsite neišsimiegoję.

6. Tikima, kad vakarienę apribojus vien salotomis, galima suplonėti. Viskas priklauso nuo to, kokias salotas pasirinksite: pagamintas iš žalumynų, šviežių daržovių, vaisių ar su bulvėmis, grybais, kiaušiniu, sūriu ir majonezu. Norimas rezultatas priklauso tik nuo kalorijų kiekio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.