Bilo laidos „Skonio reikalas” receptas: keptas sterkas su daržovėmis
Produktai: sterko filė su oda, vidutinė morka, nedidelė cukinija, 300 g brokolių, citrina, 5 skiltelės česnako, alyvuogių aliejus, druska, malti pipirai.
■ Į kepimo popieriumi išklotą skardą arba kitą indą įdėkite nuplautą sterko gabalą taip, kad žuvies oda būtų apačioje.
■ Nuskustą morką ir nuluptą cukiniją supjaustykite juostelėmis, o brokolius — nedideliais gabalėliais. Daržoves išdėliokite aplink sterką.
■ Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sudėkite traiškytas česnako skilteles.
■ Gerai nuplautą citriną su žievele sutarkuokite ant žuvies.
■ Patiekalą apšlakstykite aliejumi.
■ Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 12 minučių.
■ Iškepusią žuvį tiekite iškart, nes ji greitai ataušta. Padažo nereikia.
„ Tai natūralus, gaivus ir, svarbiausia, greitai paruošiamas patiekalas.”
Bilas
Laidos vedėjas prašo žiūrovų siųsti savo mėgstamiausių patiekalų receptus adresu bilas@lrytas.lt ir laukti kvietimo atvykti į studiją. Čia kulinarines idėjas jums padės įgyvendinti pats Bilas. O svečių receptai bus skelbiami socialiniame tinkle “Facebook” esančioje “Lietuvos ryto” TV paskyroje. Čia lankytojai iki Kalėdų rinks skaniausią patiekalą. Jo autoriaus laukia 5000 litų premija.