Geriausi Lietuvos virtuvės šefai apdovanoti bronzos medaliais

Spalio pradžioje lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados Erfurte parsivežė bronzos medalius. Lietuvos virėjai pademonstravo išradingumą, fantaziją bei atkaklumą.

Spalio pradžioje lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados Erfurte parsivežė bronzos medalius.<br>vynozurnalas.lt
Spalio pradžioje lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados Erfurte parsivežė bronzos medalius.<br>vynozurnalas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

"Vyno žurnalas"

Oct 16, 2012, 12:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:08 AM

Į Vokietijos Tiuringijos žemės sostinėje Erfurte vykusią kulinarijos olimpiadą atvyko šimtai geriausių virėjų iš viso pasaulio. Tarp jų ir Lietuvos virėjai, susibūrę į komandą „Amber Aliance“. Pasaulinis renginys „IKA/Culinary Olympics“ vyksta jau daugiau nei šimtą metų. Pirmoji olimpiada surengta dar 1900 metais Frankfurte prie Maino ir buvo rengiama kas ketveri metai kaip ir sporto olimpiados. Išimtis buvo padaryta tik per Antrąjį Pasaulinį karą.

Olimpiadoje dalyvavo per 1800 virėjų iš 54 šalių. Nacionalinių virtuvių kategorijoje lyderiais tapo švedai ir norvegai. Jaunimo kategorijoje aukščiausias vietas užėmė Švedijos, Norvegijos bei Šveicarijos komandos. Karinėje virtuvėje aukščiausiais medaliais pasipuošė Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos virėjai. Konditerių rungtyje auksą gavo Šri Lanka, sidabrą – Vokietija, bronzą – Italija.

„Cooking unlimited!“ – toks buvo šios olimpiados šūkis. Visi varžybų dalyviai buvo pasiruošę kovoti iki paskutinio kraujo lašo. Deja, lietuviams teko dirbti virtuvėje, kuri veikiau buvo panaši į karinį sandėlį, šaldytuvas, kuriame buvo sudėti produktai buvo pastatytas lauke. Visas darbas vyko naktimis.

Be to, Lietuvos komandai virtuve teko dalintis su Kanados ir Honkongo komandomis. Olimpiados lyderiai norvegai įsikūrė erdvioje patalpoje, esančioje pačioje Erfurto širdyje – miesto rotušėje. Tačiau Lietuvos virtuvės meistrai net ir triūsdami nepatogioje virtuvėje bei miegodami vos po kelias valandas sugebėjo iškovoti bronzos medalius!

Ant Lietuvos komandos „Amber Aliance“ stalo buvo komandos kapitonės Aldonos Gečienės (Vilniaus restoranas „California Gourmet“) sukurti banketiniai vieno kąsnio užkandžiai, Liucijos Makovskos patiekalas 8-iems asmenims, Dariaus Dabrovolsko (Vilniaus restoranas „Neringa“) trys vegetariški šedevrai, Vytauto Samavičiaus (Klaipėdos restoranas „La Cle“) keturi pagrindiniai patiekalai, nuostabią Natalijos Krasauskienės (bendrovė „Bijola“) skulptūra bei 4 desertai, kuriuos gaminti padėjo geriausias 2010-ųjų Lietuvos virėjas Deivydas Praspaliauskas (Vilniaus restoranas „Lauro lapas“). Lietuvių komandai vadovavo Rūta Šiušienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija asociacijos (LRVVK) prezidentė.

Lietuviai surinko 71,19 balų. Regioninių komandų kategorijoje lyderiais tapo Švedijos ir Kanados virėjai, surinkę 90,74 ir 90,51 bei pasipuošę aukščiausiais medaliais. Be to, individualioje kategorijoje aukštąjį pilotažą pademonstravo lietuvė Honorata Lyndo (Vilniaus restoranas „Steak House Helios“), iškovojusi dar vieną bronzos medalį, o šefai Halina Višnevskaja (Vilniaus restoranas „Šarūnas“), Leonard Maceikanec bei Tomas Rimydis (Kauno restoranas „Diverso“) gavo diplomus, prilygstančius ketvirtąjai vietai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.