Niujorke surengtas valgomas kino festivalis

Niujorke jau šeštus metus iš eilės rengiamas „Maisto filmų festivalis“, sukviečiantis draugėn ne tik skanaus kino mylėtojus, bet ir tikrus maisto gurmanus. Šis festivalis yra laikomas vienu iš interaktyviausių šių dienų kino renginių, peržengiančių net ir trimatės erdvės koncepciją, kadangi jo metu lankytojai turi galimybę ne tik išvysti naujausius filmus maisto tema, bet ir paragauti patiekalų, kuriuos regi ekrane.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:36 AM

Išskirtinumas – maistas

Nors festivalio metu rodomi filmai ir patys savaime yra verti dėmesio, tačiau renginio unikalumą šį kartą garantuoja maistas. Tam, kad žiūrovai galėtų geriau perprasti kiekvieno filmo siužetą, jie yra vaišinami patiekalais, identiškais matomiems ekrane, ir tai, pasak festivalio organizatorių, sukuria pilną ir išbaigtą pojūčių amplitudę. Kiekvienas lankytojas gauna progą visapusiškai pasinerti į filmo veiksmą ir pajausti tikrąjį jo skonį. Žiūrėjimas, klausymas ir ragavimas – tai dalykai, kurie, anot šios idėjos autorių, yra neatsiejami vienas nuo kito, ypač kai kalba pasisuka apie maisto kiną.

Kaip ir kasmet, šiųmetinio festivalio metu bus rodomi ir vos kelias minutes trunkantys trumpametražiai, ir dokumentiniai, ir pilno metražo filmai, o juos visus palydės garsių šefų atkurti ekrane šmėžuojantys skanumynai. „10 000 dėžių“ – tai juosta, vos per porą minučių atskleisianti visą Britų Kolumbijos vyndarių derliaus procesą, „Bon Appetit“ pabandys atsakyti į klausimą, kas nutinka, kai žmonija nėra alkana, „Ūkininkas poetas“ nupieš organine gyvulininkyste besiverčiančio poeto gyvenimą, o „Pagirių bandelės“ savo ruožtu papasakos istoriją apie du gerokai per daug šventusius draugus, vėliau savo pagirias bandančius išgydyti pačių sukurtais vaistais – minkštomis, puriomis ir kiauliena įdarytomis bandelėmis.

Per šešias festivalio dienas bus parodyta 40 filmų, iš kurių net 18 – pasaulinės premjeros, ir patiekta daugiau kaip 100 skirtingų patiekalų bei gėrimų. Vėliau festivalis persikels į Čikagą, kur lygiai tokia pat „kino ir vakarienės“ koncepcija tik šiek tiek mažesne apimtimi (vos 17 filmų) džiugins ir tenykščius maisto bei skanaus kino mylėtojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.