Jo gaminamam patiekalui naudojami produktai: du kukurūziniai viščiukai, 6 vidutinio dydžio obuoliai, sauja šviežių mairūnų, didelė galva česnako, alyvuogių aliejus, druska, grūsti pipirai.
■ Vieną obuolį perpjaukite į dvi dalis, išimkite sėklas ir po pusę įkiškite į kiekvieną viščiuką.
■ Viščiukus pasūdykite ir gerai įtrinkite. Apibarstykite grūstais pipirais ir dar kartą įtrinkite.
■ Sudėkite juos į kepimo skardą ar kitą indą, o šalia padėkite perpjauto česnako puses. Aplinkui išdėliokite neluptus obuolius (geriausiai tinka saldūs).
■ Patiekalą apibarstykite sauja šviežių plėšytų mairūnų. Jų galite pakišti ir po sparneliais. Viską apipilkite alyvuogių aliejumi.
■ Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Patiekalą kepkite 40—45 min. Kadangi viščiukai maži, neperkepkite.
■ Keptus obuolius naudokite kaip garnyrą.
Laidos vedėjas prašo žiūrovų siųsti savo mėgstamiausių patiekalų receptus adresu bilas@lrytas.lt ir laukti kvietimo atvykti į studiją. Čia kulinarines idėjas jums padės įgyvendinti pats Bilas. O svečių receptai bus skelbiami socialiniame tinkle “Facebook” esančioje “Lietuvos ryto” TV paskyroje. Čia lankytojai iki Kalėdų rinks skaniausią patiekalą. Jo autoriaus laukia 5000 litų premija.