Išrinktas geriausias vyno ir deserto derinys

„Last minute“, - su plačia šypsena , rodydamas pergalės ženklą ištarė tituluočiausias šalies someljė, restorano „Time“ bendraturtis Arminas Darasevičius, kai pirmadienio vakarą vykusiame III Vyno ir desertų derinių čempionate jo bei virtuvės šefo Egidijaus Lapinsko ir konditerės Renatos Ozarovskos (nuotraukoje) sukurtas deserto ir vyno derinys pelnė pirmą vietą.

Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Sprindžiūnaitė ("Vyno žurnalas")

Nov 20, 2012, 5:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:49 AM

Kodėl „Last minute“? „Per darbus neturėjome laiko rimtai užsiimti kūryba. Egidijus buvo rimtai nusprendęs nedalyvauti šiame čempionate, bet man pirmadienio rytą pavyko jį įtikinti, kad turime tai padaryti. Apie pietus pradėjo kurti desertą, kurti, keisti ingredientus ir derinti vyną. Todėl tik po čempionato juokais savo derintį taip realistiškai pavadinome. Jis susideda iš devynių ingredientų, kur vienas įdomiausių ir netikėčiausių yra morkos, o vyną pavyko parinkti iš penkto mėginimo. Geriau už „Kracher Cuvee Auslese Burgenland 2010“ nebuvo“, - pasakojo trečią kartą Vyno ir desertų čempionate dalyvavęs A. Darasevičius, anksčiau užėmęs trečią ir antrą vietas.

Antrą vietą čempionate užėmė restorano „Lauro lapas“ įkūrėjai Deivydas Praspaliauskas ir Orinta Charčenkaitė su rudojo sviesto ledais bei įvairių skonių ir tekstūrų priedais, prie kurių buvo parinktas „Reichsgraf von Kesselstatt Josephshofer Riesling Auslese 2006“ vynas.

Trečia vieta atiteko restorano „IDW Esperanza“ komandai Justinui Kapkočiui ir Renatui Jauniškiui už desertą paslaptingu pavadinimu „Madam constanc“, kuriam, pavyzdžiui, mango vaisiai buvo atvežti iš Tailando, ir priderintą legendinį Pietų Afrikos vyną „Clein Constantia vin de Constance 2002“. Pastarasis duetas pelnė specialų „Riedel“ prizą už geriausią čempionato vyną.

Trečiajame Vyno ir desertų derinių čempionate, kuris vyko „Le Meridien Vilnius“, dalyvavo 14 porų. Juos vertino žurnalistai Beatričė Laurinavičienė, Viktorija Vitkauskaitė, Elena Pipiraitė Zimblienė, Andrius Užkalnis, „Commanderie de Bordeaux“ narė Renata Valiūnienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Ona Jurkšienė, Lietuvos someljė asociacijos prezidentas ir „Vyno žurnalo“ redaktorius Arūnas Starkus (nuotraukoje).

Jie vertino deserto ir vyno išvaizdą, aromato ir skonio dermę, deserto estetiką ir vyno parinkimo pagrindimą, pristatymo profesionalumą ir kūrybingumą.

„Vyno ir desertų čempionatas yra vienintelis pasaulyje tokio pobūdžio renginys. Juo organizatorius Lietuvos someljė asociacija (LSA) ir jos partneris Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asocaciją (LVRRKA) skatina visuomenę atkreipti dėmesį į desertus, juos kuriančius žmones, bei sudominti profesionalus ir mėgėjus naujomis dermėmis, kurias atveria vyno pateikimas“, - teigia Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arūnas Starkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.