Įsitikinti augalo nauda atvyko ir atlikėja Evelina Anusauskaitė su mama Jurga Anusauskiene bei magas Mantas-Wizard su asistente Kristina. Pasiraitoję rankoves jie stojo prie didelio virtuvės stalo, kur gamino virtuvės meistro Renaldo Janonio sukurtą bananų ir avokadų desertą, pagardinta ne įprastu cukrumi ar medumi, o žaliąja stevilija.
Kiekvienam jų buvo patikėta speciali užduotis: Mantas lupo bananus, Kristina – avokadus, Evelina kepino sėklas ir riešutus, Jurga kapojo džiovintus vaisius. Drauge su Reinaldo pagalba galiausiai visi drauge paruošė gardų, burnoje tiprstantį, dersertą, patiektą taurėse.
Susirinkę svečiai galėjo patys išbandyti skirtingus patiekalus ir pajusti skirtumą tarp cukraus ir natūralaus saldiklio. Jiems taip pat buvo dovanojami nedideli stevijos sodinukai auginimui namuose. Žolę galima nesudėtingai užsiauginti patiems – švieži arba džiovinti lapeliai pravers namuose gaminamiems patiekalams.
Renginį vedė Nomeda Marčėnaitė, čia taip pat dalyvavo mitybos specialistė, gydytoja-dietologė Žana Antonova, Lietuvos diabeto asociacijos prezidentė Vida Augustinienė ir asociacijos garbės narė gydytojas Juzefa Uleckienė.