E. Anusauskaitė su mama ir magas Wizard su kolege ragino atsisakyti cukraus

Trečiadienio vakarą į sostinėje įsikūrusią kulinarijos studiją „Čiop čiop“ rinkosi tie, kuriems svarbu, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir sveikas. Čia kokybiško maisto mėgėjams buvo pristatytas kone 200 kartų už cukrų saldesnis natūralus saldiklis – stevijos augalas.

Kulinarijos studijoje „Čiop čiop“ buvo pristatytas natūralus saldiklis – stevijos augalas.<br>D. Umbrasas
Kulinarijos studijoje „Čiop čiop“ buvo pristatytas natūralus saldiklis – stevijos augalas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 22, 2012, 1:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:30 AM

Įsitikinti augalo nauda atvyko ir atlikėja Evelina Anusauskaitė su mama Jurga Anusauskiene bei magas Mantas-Wizard su asistente Kristina. Pasiraitoję rankoves jie stojo prie didelio virtuvės stalo, kur gamino virtuvės meistro Renaldo Janonio sukurtą bananų ir avokadų desertą, pagardinta ne įprastu cukrumi ar medumi, o žaliąja stevilija.

Kiekvienam jų buvo patikėta speciali užduotis: Mantas lupo bananus, Kristina – avokadus, Evelina kepino sėklas ir riešutus, Jurga kapojo džiovintus vaisius. Drauge su Reinaldo pagalba galiausiai visi drauge paruošė gardų, burnoje tiprstantį, dersertą, patiektą taurėse.

Susirinkę svečiai galėjo patys išbandyti skirtingus patiekalus ir pajusti skirtumą tarp cukraus ir natūralaus saldiklio. Jiems taip pat buvo dovanojami nedideli stevijos sodinukai auginimui namuose. Žolę galima nesudėtingai užsiauginti patiems – švieži arba džiovinti lapeliai pravers namuose gaminamiems patiekalams.

Renginį vedė Nomeda Marčėnaitė, čia taip pat dalyvavo mitybos specialistė, gydytoja-dietologė Žana Antonova, Lietuvos diabeto asociacijos prezidentė Vida Augustinienė ir asociacijos garbės narė gydytojas Juzefa Uleckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.