Kulinariniais sugebėjimais stebinantis 14-metis Lukas virtuvėje pranašesnis už mamą

Keturiolikmečio Luko Ragausko iš Ramygalos (Panevėžio r.) mamai Kristinai nereikia sukti galvos, kokiu desertu nudžiuginti sūnų. Vaikinas pats kepa puikius šokoladinius pyragus ir keksus. Lukas specialioje knygelėje užsirašo patikusius receptus ir savo idėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Nov 25, 2012, 6:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:38 AM

Pirmą saldų patiekalą jis paruošė pirmoje klasėje. Tai buvo karštas šokoladas.

Juodąjį šokoladą dievinantis jaunasis kulinaras neseniai atsiuntė savo receptą į „Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Skonio reikalas“, kurią veda Gidonas Šapiro-Bilas, ir buvo pakviestas į studiją.

Tad šeštadienį 12 val. 50 min. šios laidos žiūrovai matys, kaip jis kepa pyragą „7 min.“. Jo pavadinimas nusako ruošimo laiką. Žinoma, pagrindinis produktas — juodasis šokoladas.

„Net rankų nespėji susitepti“, — juokiasi Lukas. Ragauskų šeimos draugai ir pažįstami stebisi, kad paauglys mėgsta sukiotis virtuvėje niekieno neverčiamas.

„Maisto ruošimas jam yra viena iš pramogų, — pasakojo jaunojo kulinaro motina. — Lukas mėgsta žiūrėti filmus, spektaklius, lanko virvės traukimo treniruotes, domisi medicina.“

Kiekvieną šeštadienį laidoje „Skonio reikalas“ dalyvauja vis kitas svečias. Sulig laidos pradžia jo receptas yra skelbiamas „Lietuvos ryto“ TV paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Lankytojai už jį gali balsuoti visą savaitę.

Skaniausias patiekalas bus renkamas iki Kalėdų. Jo autoriaus laukia 5000 litų prizas, kurį įsteigė laidos rėmėjas „Piniginė.lt“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės