Virtuvės šefo D. Praspaliausko bemilčio šokoladinio pyragaičio receptas

Visą lapkričio mėnesį kiekvieną šeštadienį žymūs virtuvės virtuozai dovanojo savo receptus „Onegino” baliui, kuris vyks Vilniaus Kongresų Rūmuose lapkričio 28 – gruodžio 2d.d. Šiandien savo idėją ypatingam desertui pristato Deivydas Praspaliauskas. Jauniausias virtuvės šefas mokęsis virtuvės meno Skandinavijoje dar prieš du metus metė iššūkį patyrusiems kolegoms ir šventė pergalę Lietuvos virėjų čempionate. Prieš pusmetį jo Vilniuje atidarytas restoranas „Lauro Lapas” tikrai pretenduoja į geriausio Vilniaus restorano titulą, sprendžiant pagal norinčių į jį patekti lankytojų skaičių. Tačiau Deivydas laidosi savo nuomonės, kurią galima būtų apibūdinti “kokybė, kokybė, kokybė...”

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2012, 11:37 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:48 AM

„Mano pasiūlymas Larinos baliui yra šokoladinis pyragas – klasikinis desertas, kurį gali valgyti absoliučiai visi! Net ir tie, kurie desertais mėgautis sau neleidžia!

2011 metais dirbau Kopenhagos AOC restorane, kuris turi vieną „Michelin“ žvaigždutę. Rengėme gimtadienio šventę, žinojome, jog vienas iš svečių yra alergiškas gliutenui. Taigi mano užduotis buvo pagaminti pyragą, kurio sudėtyje nebūtų nė kruopelytės miltų. Šis receptas buvo toks sėkmingas, kad jį visada gaminu įvairiems jubiliejams ir gimtadieniams. Taigi bemiltis grįžo su manimi į Lietuvą ir jo paragauti galima mano restorane „Lauro lapas“. Jis ypatingas dar ir tuo, kad bemiltis mūsų restorane yra nemokamas desertas. Šis receptas yra labai mielas mano širdžiai ir jo nenoriu gaminti tik kartais, todėl tiesiog imu ir dovanoju!” – sako Deivydas.

BEMILTIS ŠOKOLADINIS PYRAGAITIS

Reikia:

250 g juodojo šokolado

250 g cukraus

250 g sviesto

8 kiaušinių trynių

14 kiaušinių baltymų

Gaminimas:

Tryniai kartu su cukrumi išplakami iki purumo, kol susidarys vientisa masė.

Šokoladas ištirpdomas kartu su sviestu ir sumaišomas su trynių ir cukraus mase.

Baltymai lengvai išplakami, iš lėto į juos įsukama prieš tai gauta masė. Viskas išsukama.

Viskas atskiriama į dvi dalis – viena jų padedama į šaldytuvą, kita – pašaunama į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę 22 minutėms.

Iškepta dalis atvėsinama ir ant jos užpilama masė iš šaldytuvo. Visas pyragas atšaldomas, jį galima valgyti po 24 valandų. Patiekiamas pabarsčius kakava.

Itin paprasta, bet verta dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.