Televizijos paskyroje socialiniame tinkle “Facebook” jis surinko daugiausia balsų. Čia varžėsi 12 laidos vedėjo Gidono Šapiro-Bilo virtuvėje patiekalus ruošusių svečių.
Nugalėtojai 5 tūkst. litų dovanojo vartojimo kreditų bendrovė “Pinigine.lt”.
Lina tvirtina, kad interneto lankytojus sužavėjusį patiekalą pasiruošti nesunku.
Reikės 2 vidutinio dydžio cukinijų, 300 g kalakutienos filė, 1 svogūno, 3 nedidelių morkų, pusės saldžiosios paprikos, keleto džiovintų pomidorų puselių, pusės stiklinės kruopainių, alyvuogių aliejaus, druskos, maltų pipirų, šafrano, žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio.
Mėsą ir daržoves supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, druska, maltais pipirais bei žiupsneliu šafrano. Kruopainius užpilkite verdančiu vandeniu ir 3 min. palaikykite, kol išbrinks. Tada juos sudėkite į keptuvę ir dar šiek tiek pakepinkite. Cukinijas perpjaukite per pusę išilgai, išskaptuokite ir sudėkite paruoštą įdarą. Kuo didesnė cukinija, tuo daugiau įdaro tilps.
Galiausiai cukinijas apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10—15 min. patiekalą galite dėti ant stalo.